Laadpaal Oude Meer

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Een gevolg is dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Oude Meer aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Audi Q4 e-tron of Lucid Air Pure. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl vind je extra informatie over meerdere soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Gratis rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €920.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oude Meer

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. de CUPRA el-Born kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Oude Meer kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een lange actieradius. Eveneens is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de initiële aanschaf + installatie en de kWh prijs voor de stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp vind je bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Oude Meer. Of klik door voor meer informatie over Hybride voertuigen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Oude Meer kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil werkt met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Oude Meer. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare kabel. Het gemak van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en profiteer je van een langere levensduur. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je even snel wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Oude Meer.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hierbij tref jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Oude Meer vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €800 tot +/- €3325. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder zijn er slimme systemen met innovatieve mogelijkheden als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Oude Meer.

Type laadstationCapaciteitTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€515- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€500- €640
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€680- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€880- €950
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge of Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oude Meer variëren van €320 & €2025. De totale kosten hangen af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen ongeveer €7,50 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek aangesloten leveranciers in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1063 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we wat jouw potentiële besparing is. Hierbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oude Meer):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,125€132,88€1594,50
Elektrisch rijden€0,045€47,84€574,02
Besparing€0,080€85,04€1020,48
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Haarlemmermeer

Rijd je elektrisch, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Oude Meer aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie kan je lezen op www.haarlemmermeer.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrische autoverzekering.

Openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Oude Meer zijn 24/7 actief. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,250 tot wel €0,600 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder onderzoek je de openbare laadstations in Oude Meer. Bekijk ook laadplekken en installateurs in Aalsmeerderbrug, Rijsenhout, Leimuiden, Kudelstaart en Vrouwenakker.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oude-meer-1438

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Gaat het om een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een privé laadpaal aan huis en laten installeren zit zo tussen de €950 en €2475. De totale investering wordt bepaald door het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Essent, Budget energie, Engie, Eneco, Energiedirect en Oxxio, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,30 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost om en nabij de €9,70 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De gemiddelde EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Oude Meer zet het als wallbox tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oude Meer kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan zijn circa €1125. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we met name terug bij de Europese leveranciers. De meeste favoriete elektrische auto’s in Oude Meer hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Haarlemmermeer verschaft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het laadpunt vlakbij jouw woning kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.haarlemmermeer.nl.

Plaats een reactie