Laadpaal Leimuiden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Leimuiden aan huis. Middels een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mini Electric of Porsche Taycan Cross Turismo. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier zoek je praktische informatie over meerdere soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €985.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Leimuiden

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 Pure is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Leimuiden kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een goede actieradius. Overigens is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de tarieven voor de elektriciteit (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? Op deze pagina check je belangrijke aspecten om over na te denken omtrent laadpaal laten installeren in Leimuiden. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto prive rijden.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Leimuiden installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil kan laden met de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Leimuiden. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het pluspunt van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien kan het zijn dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbovenop ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Leimuiden.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 keuzes: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit is praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij check je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Leimuiden vergelijken

De kosten van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €725 – €3150. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien onderscheiden we slimme opladers met functies als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Leimuiden.

Soort laadpaalVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€530- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€535- €640
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€690- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€825- €1055
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top producten

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Leimuiden liggen tussen de €410 – €1975. De prijs wordt bepaald door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €4,50 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind betrouwbare installatiebedrijven uit jouw regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1060 km per 4 weken. Op basis daarvan verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Leimuiden):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€116,60€1399,20
Elektrisch€0,042€44,52€534,24
Besparing€0,068€72,08€864,96
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Kaag en Braassem

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Leimuiden aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en in welke straat de laadzuil komt te staan. Hierbij bekijken zij relevante zaken als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto mag hier parkeren en laden. Meer details kan je lezen op www.kaagenbraassem.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Bijtelling EV’s.

Openbare laadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Leimuiden zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een abonnement kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven liggen tussen de €0,295 en €0,555 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de afbeelding hieronder doorzoek je de openbare laadstations in Leimuiden. Vergelijk ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Kudelstaart, Vrouwenakker, Amstelhoek, de Hoef en De Kwakel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden leimuiden-1433

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal bij de woning met daarbij de installatie varieert qua prijs tussen de €875 & €2150. Het tarief komt tot stand door welk merk je kiest (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Energiedirect, Essent, NLE, Budget energie en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,15 per 100 kilometer. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen komt uit op zo’n €10,15 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist treft de nodige voorbereidingen in het centrale stroompunt in je huis. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Leimuiden bevestigt het laadstation aan de muur of op een stevige paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Leimuiden kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €875. Disclaimer: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste bekende elektrische auto’s in Leimuiden hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Kaag en Braassem verschaft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.kaagenbraassem.nl.

Plaats een reactie