Laadpaal Vrouwenakker

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Vrouwenakker aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mercedes EQA of Tesla Model 3 Long Range Performance. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Op EVPlan.nl tref je praktische informatie over populaire type laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €895.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vrouwenakker

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV zoals een Mini Electric kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Vrouwenakker kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan de zekerheid van een goed geladen accu. Eveneens is het veel betaalbaarder dan laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Hierbij bieden wij tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Vrouwenakker. Of klik door voor meer informatie over Betrouwbare laadpaal.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Vrouwenakker installeren kan op 2 manieren. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Onderzoek hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil draait op de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt dit laten aanleggen door een elektricien in Vrouwenakker. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse variant. Het gemak van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarnaast ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Vrouwenakker.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk lees jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Vrouwenakker vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen variëren enorm. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €800 tot €3425. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Verder heb je de keuze uit slimme palen met extra extra’s als gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Vrouwenakker.

Type laadstationVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€500- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€540- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€655- €750
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€865- €1035
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba of Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Vrouwenakker liggen tussen de €440 en ongeveer €2100. Dit is afhankelijk van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €5,75 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk ervaren leveranciers uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1058 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers checken we wat je kunt besparen. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vrouwenakker):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€105,80€1269,60
Elektrisch€0,040€42,32€507,84
Besparing€0,060€63,48€761,76
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Nieuwkoop

Rijd je een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Vrouwenakker aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken relevante zaken als bereikbaarheid en of het technisch kan. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Alle info kan je lezen op www.nieuwkoop.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Hybride voertuigen.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juli 2024)

Laadstations in Vrouwenakker zien we steeds meer. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten variëren tussen de €0,230 tot €0,595 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema bekijk je de openbare laadstations in Vrouwenakker. Check tevens oplaadplekken en installatiebedrijven in Amstelhoek, de Hoef, De Kwakel, Naarden en Bussum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vrouwenakker-1428

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie kost +/- tussen de €750 en €2075. Het tarief wordt grotendeels bepaalt door af het model laadzuil (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, Essent, NLE, Budget energie, Engie en Vandebron, PowerPeers, Vattenfall, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,235 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,60 p/100 km. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost circa €9,90 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Vrouwenakker monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse EV’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Vrouwenakker kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service bedragen circa €1125. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Vrouwenakker kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Nieuwkoop biedt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.nieuwkoop.nl.

Plaats een reactie