Laadpaal Nieuwkoop

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een handige laadpaal in Nieuwkoop aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw CUPRA el-Born of Porsche Taycan 4S Plus. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal zoek je handige informatie over geschikte soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €905.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nieuwkoop

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. de Volkswagen ID.4 1st kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Nieuwkoop kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Bovendien is het veel betaalbaarder dan onderweg laden. De kosten bestaan uit: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning en auto? Hierbij delen we belangrijke aspecten om over na te denken rondom laadpaal laten installeren in Nieuwkoop. Of klik door voor meer informatie over Alle elektrische auto’s.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Nieuwkoop kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil maakt gebruik van de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Nieuwkoop. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De goedkoopste oplossing en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Hiervoor gebruik je de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbij ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Nieuwkoop.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij tref jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Nieuwkoop vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €950 t/m €3175. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder zien we steeds meer slimme systemen met extra mogelijkheden als Autostart die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Nieuwkoop.

Soort laadpaalLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€505- €625
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€550- €640
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€655- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€830- €945
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top merken

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba of Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Nieuwkoop liggen tussen de €370 en +/- €1850. De prijs wordt bepaald door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Informatie over laadpassen
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €4,25 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek betrouwbare specialisten die werken in je omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1088 kilometer per maand. Op basis daarvan calculeren we met welke kosten je rekening moet houden. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nieuwkoop):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,105€114,24€1370,88
Elektrisch€0,043€46,78€561,41
Besparing€0,0620€67,46€809,47
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Nieuwkoop

Rijd je elektrisch, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Nieuwkoop aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij variabelen als toegankelijkheid en veiligheid. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is terug te lezen op www.nieuwkoop.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Beste laadpassen.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Nieuwkoop zijn er voldoende. Iedereen kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten lopen uiteen tussen de €0,265 tot wel €0,570 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema bekijk jij de openbare laadstations in Nieuwkoop. Check tevens laadzuilen en installateurs in Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude, Teylingen en Leiderdorp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nieuwkoop-2421

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een pand met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatie kost tussen de €800 & €2500. De totaalprijs wordt berekend aan de hand van het soort systeem (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Energiedirect, Eneco, NLE, Essent en Pure energie, Oxxio, Vandebron, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,35 p/100 km. Ter illustratie: een benzineauto kost al gauw €10,30 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Nieuwkoop zet het als wallbox tegen de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nieuwkoop zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €1125. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese merken. De populaire elektrische auto’s in Nieuwkoop kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Nieuwkoop heeft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil vlakbij jouw woning kan komen. Een verzoek indienen kan op www.nieuwkoop.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie