Laadpaal Noorden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Noorden aan huis. Dankzij een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Polestar 2 of jouw Tesla Model X Long Range Plus. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze pagina bekijk je handige informatie over verschillende soorten laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dus een maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €920.
 • Jouw eigen laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Noorden

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van de accu van een EV zoals de CUPRA el-Born kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Noorden kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een lange actieradius. Overigens is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? Verderop bieden wij belangrijke aspecten om over na te denken m.b.t. laadpaal laten installeren in Noorden. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrisch of benzine.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Noorden kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een montagepaal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant kan laden met de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Voor een paar honderd euro kun jij de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Noorden. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Noorden.

Enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Ideaal als je 2 elektrische auto’s hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Noorden vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €800 tot €3325. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder zien we steeds meer slimme palen met snufjes als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Noorden.

Type laadstationLaadvermogenTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€515- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€500- €605
3-fase laadpaal11 kW4 uur€660- €770
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€830- €945
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Noorden liggen tussen de €370 en plus minus €2050. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Informatie over laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €4,50 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Automatische firmware-updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek aangesloten specialisten die werken in je omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1105 km op maandbasis. Met dit aantal kilometers ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Noorden):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,100€110,50€1326,00
Elektrisch€0,040€44,20€530,40
Besparing€0,060€66,30€795,60
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Nieuwkoop

Een elektrische auto gekocht, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Noorden aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij zaken als zichtbaarheid en veiligheid. Iedereen met een elektrische auto mag het gebruiken. Alle info kan je bekijken op www.nieuwkoop.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Voordelige laadpas.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Noorden nemen in rap tempo toe. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen bedragen tussen de €0,295 tot €0,555 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht doorzoek jij de openbare laadstations in Noorden. Vergelijk ook laadzuilen en installatiebedrijven in Nieuwerbrug aan den Rijn, Bodegraven, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden noorden-2431

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Betreft het een locatie met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Het aankopen van een laadpaal inclusief de installatieservice zit qua kostprijs tussen de €875 & €2275. De totaalprijs komt tot stand door het type laadpaal (met of juist zonder slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Budget energie, NLE, Energiedirect, Eneco en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,60 p/100 km. Vergeet niet: een benzineauto komt uit op zo’n €10,00 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De installateur zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Noorden bevestigt het laadstation aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Noorden kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor bedragen ongeveer €1125. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. Veel populaire elektrische auto’s in Noorden beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Nieuwkoop verschaft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de paal nabij jouw woning kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.nieuwkoop.nl.

Plaats een reactie