Laadpaal Hazerswoude-Dorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dit resulteert in het feit dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Hazerswoude-Dorp aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of jouw Porsche Taycan 4S Plus. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook financieel gezien een goede investering. Middels onze vergelijker tref je uitgebreide informatie over velerlei type laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €900.
 • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hazerswoude-Dorp

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Hazerswoude-Dorp kopen is steeds meer in trek. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroom / verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Hazerswoude-Dorp. Bekijk ook meer info over Informatie over elektrisch rijden.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Hazerswoude-Dorp kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk vooraf na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie werkt met een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. In principe heeft elke woning ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom (400V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Hazerswoude-Dorp. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Ook ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Hazerswoude-Dorp.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan twee types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Hazerswoude-Dorp vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen variëren enorm. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €550 tot €3225. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Verder zien we steeds meer slimme palen met toffe opties als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Hazerswoude-Dorp.

Type stationLaadvermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€550- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€505- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€670- €790
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €960
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Hazerswoude-Dorp komen uit tussen de €370 en plus minus €2025. De totale kosten hangen af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Vaak wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €7,25 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk betrouwbare installateurs uit jouw omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt plus installatie heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlander rijdt zo’n 1100 km per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we welke besparing er mogelijk is. Daarbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hazerswoude-Dorp):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€143,00€1716,00
Elektrisch rijden€0,046€50,60€607,20
Besparing€0,084€92,40€1108,80
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Alphen aan den Rijn

Lease of koop jij een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Hazerswoude-Dorp aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elke EV-eigenaar kan hier gebruik van maken. Extra achtergrondinfo is ook te lezen op www.alphenaandenrijn.nl. Hier kan je ook lezen of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrisch of benzine.

Openbare oplaadpunten zoeken (juli 2024)

Laadstations in Hazerswoude-Dorp zijn 24/7 actief. Elke laadpashouder kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten variëren tussen de €0,280 tot €0,560 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart bekijk jij de openbare laadstations in Hazerswoude-Dorp. Vergelijk ook laadmogelijkheden en leveranciers in Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade en Roelofarendsveen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hazerswoude-dorp-2391

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Heb je een pand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal bij de woning met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €750 – €2425. De definitieve prijs wordt berekend aan de hand van het type en model (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Energiedirect, NLE, Essent, Engie en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,60 p/100 km. Belangrijk: een normale auto op benzine kost circa €10,30 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Hazerswoude-Dorp plaatst het als wallbox aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele types vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hazerswoude-Dorp kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan bedragen circa €850. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door de Europese merken. Veel populaire elektrische auto’s in Hazerswoude-Dorp dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of deze laadpaal vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.alphenaandenrijn.nl.

Plaats een reactie