Laadpaal Oud Ade

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Oud Ade aan huis. Op basis van een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus & Porsche Taycan 4S Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker lees je extra informatie over geschikte laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €985.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oud Ade

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Jouw elektrische auto opladen zoals een Skoda Enyaq iV 80 kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Oud Ade kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je kunt rekenen op een lange actieradius. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder delen we aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Oud Ade. Zie ook onze informatie over Bijtelling.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Oud Ade kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation kan laden met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Oud Ade. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Bovendien moet je er rekening mee houden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Bovendien ligt de kabel niet zo in het zicht en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Oud Ade.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Oud Ade vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €625 tot en met €3100. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder zijn er slimme systemen met extra snufjes als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Oud Ade.

Laadpaal typeCapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€525- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€525- €610
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€655- €780
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €995
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oud Ade schommelen tussen de € 370 en plus minus €1850. De totale kosten hangen af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementskosten laadpas
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €3,00 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Zoek erkende installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1096 kilometer per 4 weken. Hiermee calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oud Ade):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,110€120,56€1446,72
Elektrisch rijden€0,042€46,03€552,38
Besparing€0,068€74,53€894,34
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Kaag en Braassem

Rijd je een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Oud Ade aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als bereikbaarheid en veiligheid. Elke EV-rijder kan hier gebruik van maken. Updates en informatie is ook te lezen op www.kaagenbraassem.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Smart Charging.

Openbare oplaadpunten bekijken (juni 2024)

Laadstations in Oud Ade nemen in rap tempo toe. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten variëren tussen de €0,300 en €0,550 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de onderstaande kaart bekijk jij de openbare laadstations in Oud Ade. Check tevens laadzuilen en installateurs in Roelofarendsveen, Warmond, Hoogmade, Kwintsheul en Wateringen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oud-ade-2374

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatie kost +/- tussen de €1025 – €2400. De prijsindicatie hangt af van het type laadpaal (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Engie, Energiedirect, Eneco, Essent en Vandebron, Vattenfall, Oxxio, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,90 p/100 km. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,00 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De expert kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Oud Ade monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Doorgaans is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste types vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Oud Ade kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan zijn circa €925. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel bekende elektrische auto’s in Oud Ade kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten beschikken over type 2 (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Kaag en Braassem verschaft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt in de buurt van jouw huis kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.kaagenbraassem.nl.

Plaats een reactie