Laadpaal Kwintsheul

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Kwintsheul aan huis. D.m.v. een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi e-tron GT & Tesla Model 3 Long Range Performance. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Hier ontdek je uitgebreide informatie over verschillende type laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €940.
 • Een thuis-laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kwintsheul

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de Aiways U5 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Kwintsheul kopen is een zeer interessante optie. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een volle accu. Ook is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en uiteraard de verbruikte stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? Hierbij bespreken we bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Kwintsheul. Op EVplan.nl lees je ook meer over Zakelijk elektrische auto leasen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Kwintsheul kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal werkt met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Kwintsheul. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Tevens ziet het er wat netter uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Kwintsheul.

Enkele vs dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Kwintsheul vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €600 tot en met €3325. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast zijn er slimme opladers met opties als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Kwintsheul.

Soort laadstationLaadvermogenTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€525- €615
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €780
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€825- €1025
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kwintsheul wisselen tussen de €340 tot €1925. Deze prijs komt tot stand door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Informatie over laadpassen
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €3,75 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek erkende specialisten uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1092 km per maand. Op basis van dit gemiddelde berekenen we welke besparing er mogelijk is. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kwintsheul):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,145€158,34€1900,08
Elektrisch€0,049€53,51€642,10
Besparing€0,096€104,83€1257,98
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Westland

Heb je een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Kwintsheul aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij factoren als bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedere woningbezitter kan hier gebruik van maken. Meer informatie is te vinden op www.gemeentewestland.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Goedkoopste elektrische auto.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Kwintsheul vind je op steeds meer plekken. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten lopen uiteen tussen de €0,285 en €0,615 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder treft je de openbare laadstations in Kwintsheul. Vind ook laadzuilen en leveranciers in Wateringen, Voorburg, Leidschendam, Rijnsburg en Voorhout.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kwintsheul-2295

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Gaat het om een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief de installatieservice kost tussen de €800 & €2450. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Essent, Engie, Budget energie, NLE, Energiedirect en Vandebron, Oxxio, Pure energie, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,70 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €10,05 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Kwintsheul plaatst het als wallbox aan de muur of op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere elektrische auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Kwintsheul zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1100. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese merken. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Kwintsheul kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Westland heeft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.gemeentewestland.nl.

Plaats een reactie