Laadpaal Leidschendam

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Leidschendam aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor & Hyundai Kona Electric 39 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal ontdek je praktische informatie over geschikte type laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €990.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Leidschendam

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Skoda Enyaq iV 80 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Leidschendam kopen is een goede investering. Je kunt eenvoudig laden en je kunt rekenen op een volgeladen accu. Daarbij is het veel betaalbaarder dan onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? Verderop bespreken we bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Leidschendam. Of klik door voor meer informatie over Beste laadpaal.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Leidschendam installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of hij komt op een aparte paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie is compatibel met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Leidschendam. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Ook moet je opletten dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (of een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Hiervoor gebruik je de kabel die af-fabriek is geleverd. Verder is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Leidschendam.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref je meer informatie over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Leidschendam vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €825 t/m €3400. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook onderscheiden we slimme laadpunten met leuke mogelijkheden als gezichtsherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Leidschendam.

Laadstation typeLaadcapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€550- €615
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€530- €630
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€680- €780
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€870- €970
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Leidschendam liggen tussen de €450 en +/- €2175. De totale kosten hangen af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Doorgaans wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €7,00 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk ervaren installateurs die werken in je omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1089 kilometer per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde checken we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons geval gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Leidschendam):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€141,57€1698,84
Elektrisch€0,046€50,09€601,13
Besparing€0,084€91,48€1097,71
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Leidschendam-Voorburg

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Leidschendam aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente aspecten zoals toegankelijkheid en drukte. Elke EV-eigenaar kan het gebruiken. Extra achtergrondinfo is ook te lezen op www.lv.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Hybride auto’s.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Leidschendam zijn er voldoende. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven schommelen tussen de €0,275 tot €0,575 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht zie je alle openbare laadstations in Leidschendam. Vind ook oplaadplekken en leveranciers in Rijnsburg, Voorhout, Noordwijkerhout, De Zilk en Sassenheim.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden leidschendam-2264

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Heb je een parkeerterrein met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €1075 en €2175. De definitieve prijs hangt vooral af van het type en model (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Engie, Energiedirect, NLE, Essent en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,50 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost ongeveer €9,80 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Leidschendam bevestigt het laadstation aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Leidschendam kan dit allemaal regelen. De geschatte kosten van zo’n service zijn zo’n €800. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit Europa. De meeste bekende elektrische auto’s in Leidschendam zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Leidschendam-Voorburg biedt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.lv.nl.

Plaats een reactie