Laadpaal Sassenheim

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Sassenheim aan huis. Dankzij jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Polestar 2 en/of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op deze website lees je handige informatie over betrouwbare soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €900.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sassenheim

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen zoals de Mini Electric kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Sassenheim kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een goed geladen accu. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? Hierbij bieden wij een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wat betreft laadpaal laten installeren in Sassenheim. Zie ook onze informatie over Goedkoopste laadpas.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Sassenheim kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of hij komt op een aparte paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk altijd goed hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem draait op de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Sassenheim. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Evenzeer oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Sassenheim.

Enkel of dubbel laadstation
Je kan kiezen uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Sassenheim vergelijken

De prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €900 – €3200. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Daarnaast zijn er slimme opladers met speciale extra’s als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Sassenheim.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€550- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€540- €630
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€680- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€835- €930
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Sassenheim komen uit tussen de €360 & €2175. Dit hangt af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn zo’n €5,75 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind aangesloten installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1084 km per maand. Met dit aantal kilometers berekenen we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sassenheim):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,105€113,82€1365,84
Elektrisch€0,041€44,44€533,33
Besparing€0,064€69,38€832,51
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Teylingen

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Sassenheim aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor variabelen als toegankelijkheid en drukte. Elke bewoner mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo is terug te lezen op www.teylingen.nl/. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Beste laadpaal.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juli 2024)

Laadstations in Sassenheim zijn aanwezig. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,255 tot €0,580 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Sassenheim. Doorzoek daarnaast laadstations en installateurs in Lisserbroek, Kaag, Buitenkaag, Abbenes en Weteringbrug.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sassenheim-2170

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor werknemers en klanten. Heb je een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit zo tussen de €825 – €2500. Het tarief wordt bepaald door het type laadstation (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Essent, Energiedirect, Eneco, Budget energie en Vandebron, PowerPeers, Oxxio, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,80 p/100 km. Om een indicatie te geven: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €10,10 p/100 km. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de stoomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Sassenheim plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Meestal is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De nieuwste elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Sassenheim kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service zijn circa €1100. Goed om te weten: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door verschillende merken binnen de EU. De meeste populaire elektrische auto’s in Sassenheim zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Teylingen verstrekt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw woning kan komen. Voor meer info en aanvragen zie www.teylingen.nl/.

Plaats een reactie