Laadpaal Wateringen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Wateringen aan huis. Dankzij een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of Porsche Taycan 4S. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl tref je uitgebreide informatie over betrouwbare soorten laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €935.
 • Een laadstation bij de woning heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wateringen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV als o.a. een Dacia Spring Electric is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Wateringen kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een goede actieradius. Bovendien is het vele malen goedkoper dan onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder bieden wij tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Wateringen. Bekijk ook meer info over Private lease elektrische auto.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Wateringen kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting werkt met de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Wateringen. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. De meerwaarde van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien is het zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het handige van een losse kabel (of een socket) is de vrijheid in het opladen. Daarvoor neem je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Bovendien oogt het een stuk georganiseerder en profiteer je van een langere levensduur. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Wateringen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Wateringen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €650 t/m €3050. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook zien we steeds meer slimme palen met speciale opties als Autostart die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Wateringen.

Type laadpaalCapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €610
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€655- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€830- €1035
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Wateringen liggen tussen de €380 – €2175. Dit wordt grotendeels bepaalt door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Informatie over laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €7,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk aangesloten installateurs uit jouw streek.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1091 km per maand. Met dit aantal kilometers ramen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wateringen):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,140€152,74€1832,88
Elektrisch€0,048€52,37€628,42
Besparing€0,092€100,37€1204,46
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Westland

Heb je een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Wateringen aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil gemonteerd wordt. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals vindbaarheid en parkeerdruk. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Meer details is beschikbaar op www.gemeentewestland.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Bijtelling.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juni 2024)

Laadstations in Wateringen zijn dagelijks beschikbaar. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven bedragen tussen de €0,295 tot wel €0,615 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema doorzoek jij de openbare laadstations in Wateringen. Vergelijk ook oplaadplekken en installateurs in Voorburg, Leidschendam, Rijnsburg, Voorhout en Noordwijkerhout.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wateringen-2291

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Naar de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal aan huis kopen met daarbij de installatie varieert kostentechnisch tussen de €1050 & €2425. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type laadstation (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Budget energie, Engie, Eneco, Energiedirect en Oxxio, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,70 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €9,55 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Wateringen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Wateringen kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service liggen rond de €1050. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. De favoriete elektrische auto’s in Wateringen dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Westland verschaft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of de laadzuil in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.gemeentewestland.nl.

Plaats een reactie