Laadpaal Warmond

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Warmond aan huis. Met behulp van een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Skoda Enyaq iV 80 of Kia e-Soul 64 kWh. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website vind je handige informatie over meerdere laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €975.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Warmond

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Jouw elektrische auto opladen zoals de BMW iX3 kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Warmond kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en eenvoudig en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Ook is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en de tarieven voor de elektriciteit (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder delen we bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in Warmond. Op deze website lees je ook meer over Hybride auto’s.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Warmond kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Check de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1 fase systeem maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Warmond. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het gemak van de vaste stekker is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel wat sneller vies wordt door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Ook is het in de praktijk zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel is doorgaans toch praktischer. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Warmond.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand vind je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Warmond vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €825 t/m €3025. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme systemen met snufjes als gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Warmond.

Soort laadstationLaadcapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€520- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€535- €640
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€650- €795
3-fase laadpaal22 kW2 uur€860- €1075
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Warmond komen uit tussen de €430 en plus minus €2175. Dit hangt vooral af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €6,25 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check ervaren installatiebedrijven in de regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1094 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde begroten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Warmond):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€109,40€1312,80
Elektrisch€0,040€43,76€525,12
Besparing€0,060€65,64€787,68
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Teylingen

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Warmond aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor factoren als vindbaarheid en of het technisch kan. Elke EV-rijder mag hier parkeren en laden. Meer details is beschikbaar gesteld op www.teylingen.nl/. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrische auto verzekering.

Overzicht openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Warmond zijn elke dag werkzaam. Elke weggebruiker kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten wisselen tussen de €0,270 tot wel €0,590 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de afbeelding hieronder zie je alle openbare laadstations in Warmond. Vergelijk ook laadstations en installateurs in Hoogmade, Kwintsheul, Wateringen, Voorburg en Leidschendam.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden warmond-2361

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand is relevant voor je personeel en relaties. Heb je een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie zit zo tussen de €800 – €2250. Het hele prijskaartje is afhankelijk van welk merk je kiest (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Energiedirect, Essent, NLE, Budget energie en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,75 per 100 kilometer. Belangrijk: een normale auto op benzine kost ongeveer €10,00 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de stoomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Warmond bevestigt het laadstation aan de muur of op een speciale paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele elektrische auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Warmond kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service zijn circa €850. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Warmond dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Teylingen verstrekt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of de laadzuil vlakbij jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.teylingen.nl/.

Plaats een reactie