Laadpaal Hoogmade

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in Hoogmade aan huis. Middels een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor + Ford Mustang Mach-E GT. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is erg goedkoop. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over velerlei laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €945.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoogmade

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de Audi e-tron GT gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Hoogmade kopen is een uitstekend idee. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? In onze keuzehulp check je tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Hoogmade. Op deze website lees je ook meer over Alle elektrische auto’s.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Hoogmade kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een vrijstaande paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1-fase variant werkt met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt dan de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Hoogmade. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Daarbij oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Hoogmade.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Hoogmade vergelijken

De kosten van laadpalen zijn heel divers. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €950 t/m €3325. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Verder heb je de keuze uit slimme laadpunten met speciale functies als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Hoogmade.

Laadstation typeLaadcapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€500- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €625
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€660- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€855- €920
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hoogmade komen uit tussen de €390 en €1825. Deze prijs komt tot stand door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Hedendaags wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €3,00 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek goede deskundigen uit jouw gemeente.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1093 km op maandbasis. Op basis daarvan begroten we wat de verwachte kostenbesparing is. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoogmade):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€163,95€1967,40
Elektrisch€0,050€54,65€655,80
Besparing€0,100€109,30€1311,60
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Kaag en Braassem

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Hoogmade aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij invalshoeken zoals bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.kaagenbraassem.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Beste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten zoeken (mei 2024)

Laadstations in Hoogmade zijn er voldoende. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,250 – €0,590 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Hoogmade. Vind ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Kwintsheul, Wateringen, Voorburg, Leidschendam en Rijnsburg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoogmade-2355

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Heb je een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie kost +/- tussen de €825 en €2250. De totale investering is afhankelijk van het type laadstation (softwarematige slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat betaal ik voor een volle accu?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, Budget energie, NLE, Engie, Essent en Oxxio, Pure energie, PowerPeers, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,80 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €10,20 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Hoogmade zet het laadstation vast tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Innovatieve elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoogmade kan dit allemaal regelen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €800. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door de Europese merken. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Hoogmade dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Kaag en Braassem verstrekt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of de paal in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.kaagenbraassem.nl.

Plaats een reactie