Laadpaal Nieuwerbrug aan den Rijn

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een 100% eigen laadpaal in Nieuwerbrug aan den Rijn aan huis. Door middel van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi Q4 e-tron + Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Hier bekijk je praktische informatie over velerlei soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €985.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nieuwerbrug aan den Rijn

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Nieuwerbrug aan den Rijn kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een volgeladen accu. Ook is het een stuk goedkoper dan laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij check je inhoudelijke informatie en tips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Nieuwerbrug aan den Rijn. Of klik door voor meer informatie over Duurzame mobiliteit.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Nieuwerbrug aan den Rijn kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem functioneert met de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Nieuwerbrug aan den Rijn. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De goedkoopste oplossing en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien is het zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Nieuwerbrug aan den Rijn.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand tref je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €950 tot en met €3325. De kosten worden tot stand door o.a. het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Tevens zijn er slimme wallboxen en palen met toffe extra’s als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Nieuwerbrug aan den Rijn.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€540- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€520- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€675- €800
3-fase laadpaal22 kW2 uur€855- €995
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Nieuwerbrug aan den Rijn schommelen tussen de € 390 en plus minus €1925. Dit is afhankelijk van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Vaak wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €3,25 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind ervaren leveranciers in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1104 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nieuwerbrug aan den Rijn):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,150€165,60€1987,20
Elektrisch rijden€0,050€55,20€662,40
Besparing€0,100€110,40€1324,80
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Nieuwerbrug aan den Rijn aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze onderzoeken zaken als bereikbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-eigenaar kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle details kan je lezen op gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Betrouwbare laadpassen.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Nieuwerbrug aan den Rijn zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven wisselen tussen de €0,265 tot wel €0,610 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema bekijk je de openbare laadstations in Nieuwerbrug aan den Rijn. Check tevens laadstations en aanbieders in Bodegraven, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en Oude Wetering.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nieuwerbrug-aan-den-rijn-2415

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een pand met 10 parkeervakken of meer? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal aan huis met daarbij de installatie zit zo tussen de €1025 en €2325. De prijsindicatie is afhankelijk van het type laadstation (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Energiedirect, Engie, Budget energie, NLE en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,40 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost je zo’n €10,20 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Nieuwerbrug aan den Rijn monteert het als wallbox of op een montagepaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste elektrische auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Nieuwerbrug aan den Rijn kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service liggen rond de €1100. Belangrijk: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt vooral gebruikt door de Europese merken. De meeste favoriete elektrische auto’s in Nieuwerbrug aan den Rijn beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk verstrekt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl.

Plaats een reactie