Laadpaal Zevenhoven

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Zevenhoven aan huis. Door gebruik te maken van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw BMW i4 & Audi e-tron S 55 quattro. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over geschikte laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €940.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zevenhoven

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Audi Q4 e-tron kan op diverse manieren. Een extra goedkope laadpaal Zevenhoven kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Evenzeer is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Hierbij vind je een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Zevenhoven. Op EVplan.nl lees je ook meer over Actieradius.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Zevenhoven kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of hij komt op een aparte paal. Verder zijn er geen verschillen. Achterhaal hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem maakt gebruik van de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Zevenhoven. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Zevenhoven.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder check jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Zevenhoven vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €825 tot en met €3375. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met speciale snufjes als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Zevenhoven.

Type laadpaalVermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€690- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€870- €1010
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger en Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zevenhoven variëren van €390 – €1975. Dit wordt grotendeels bepaalt door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €5,00 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk goede installateurs uit jouw regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1106 km per 4 weken. Op basis daarvan becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zevenhoven):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€116,13€1393,56
Elektrisch rijden€0,041€45,35€544,15
Besparing€0,064€70,78€849,41
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Nieuwkoop

Een elektrische auto gekocht, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Zevenhoven aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details is ook gepubliceerd op www.nieuwkoop.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen vergelijken.

Openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Zevenhoven zijn veel beschikbaar. Iedereen met een EV kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten bedragen tussen de €0,250 tot €0,595 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de onderstaande kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Zevenhoven. Check tevens laadzuilen en installatiebedrijven in Noorden, Nieuwerbrug aan den Rijn, Bodegraven, Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zevenhoven-2435

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij uw bedrijf is relevant voor je personeel en relaties. Heb je een bedrijfspand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatie kost +/- tussen de €900 & €2050. Het tarief is afhankelijk van het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Essent, Engie, Eneco, NLE, Energiedirect en Vandebron, PowerPeers, Pure energie, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,15 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €10,00 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Zevenhoven zet het laadstation vast tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve types vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Zevenhoven kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €975. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese merken. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Zevenhoven beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Nieuwkoop verschaft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of de paal in de buurt van jouw woning kan komen. Zie ook www.nieuwkoop.nl.

Plaats een reactie