Laadpaal Eijsden-Margraten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een eigen laadpaal in Eijsden-Margraten aan huis. D.m.v. een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Skoda Enyaq iV 80 of Ford Mustang Mach-E GT. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl zoek je extra informatie over geschikte soorten laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit de buurt.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €900.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Eijsden-Margraten

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Audi Q4 Sportback e-tron gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Eijsden-Margraten kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Daarnaast is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? In onze keuzehulp delen we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden m.b.t. laadpaal laten installeren in Eijsden-Margraten. Of klik door voor meer informatie over Actieradius.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Eijsden-Margraten kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant maakt gebruik van de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale vermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Eijsden-Margraten. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (als mede een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Eijsden-Margraten.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit biedt uitkomst als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk jij extra uitleg over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Eijsden-Margraten vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €700 – €3450. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Tevens zien we steeds meer slimme palen met innovatieve snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Eijsden-Margraten.

Type laadstationCapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€550- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€545- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€660- €755
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €955
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge & Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Eijsden-Margraten komen uit tussen de €420 & €2075. Dit is afhankelijk van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €7,25 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk ervaren specialisten die werken in je omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1106 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons geval hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Eijsden-Margraten):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,125€138,25€1659,00
Elektrisch rijden€0,047€51,98€623,78
Besparing€0,0780€86,27€1035,22
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Eijsden-Margraten

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Eijsden-Margraten aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor factoren als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-eigenaar kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle info is beschikbaar op www.eijsden-margraten.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op die site kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Bijtelling.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Eijsden-Margraten kan je op meer en meer plekken vinden. Elke laadpashouder kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten variëren tussen de €0,275 en €0,560 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema check je de openbare laadstations in Eijsden-Margraten. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en aanbieders in Meerssen, Maastricht, Beek, Stein en Sittard-Geleen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden eijsden-margraten-6252

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Heb je een locatie met tenminste 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kan je extra geld verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatie kost tussen de €1075 & €2000. De definitieve prijs hangt vooral af van het type laadstation (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Essent, Budget energie, NLE, Energiedirect en Vandebron, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,15 per 100 kilometer. Vergeet niet: een auto met benzinemotor kost je al snel €10,20 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Eijsden-Margraten monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Innovatieve EV’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Eijsden-Margraten kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €925. Disclaimer: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit Europa. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Eijsden-Margraten hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Eijsden-Margraten biedt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.eijsden-margraten.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie