Laadpaal Meerssen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een slimme laadpaal in Meerssen aan huis. Middels een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Mercedes EQA en/of Skoda Enyaq iV 80X. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl tref je waardevolle informatie over verschillende soorten laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €895.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Meerssen

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Tesla Model 3 Standard Range Plus is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Meerssen kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Evenzeer is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Verderop vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Meerssen. Bekijk ook meer info over Elektrisch of benzine.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Meerssen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Analyseer de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase installatie kan laden met de standaardaansluiting van 230V. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. In principe heeft elke woning ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Meerssen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het gemak van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Meerssen.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Je kan kiezen uit een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkele paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Meerssen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €700 t/m €3075. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met innovatieve functies als Hub/Satellite die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Meerssen.

Soort laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€540- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€510- €625
3-fase laadpaal11 kW4 uur€700- €790
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€870- €1050
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top producten

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge of Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Meerssen wisselen tussen de €360 – €2100. Dit is afhankelijk van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €5,00 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind betrouwbare deskundigen uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1105 km (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Meerssen):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€132,60€1591,20
Elektrisch rijden€0,046€50,83€609,96
Besparing€0,0740€81,77€981,24
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Meerssen

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Meerssen aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als toegankelijkheid en of het technisch kan. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo kun je terugvinden op www.meerssen.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Onderhoud.

Openbare oplaadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Meerssen zijn aanwezig. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven wisselen tussen de €0,275 tot wel €0,600 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart onderzoek je de openbare laadstations in Meerssen. Bekijk ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Maastricht, Beek, Stein, Sittard-Geleen en Echt-Susteren.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden meerssen-6231

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Bezit je een pand met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €800 & €2175. De prijsindicatie hangt vooral af van het type laadstation (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Budget energie, Energiedirect, Engie, NLE en Oxxio, Pure energie, PowerPeers, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,40 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzineauto komt uit op zo’n €9,70 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Limburg.

Hoe werkt de installatie?
De installateur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Meerssen zet het laadstation vast tegen de muur of op een speciale paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Meerssen kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten bedragen circa €975. Goed om te weten: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de populaire elektrische auto’s in Meerssen kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Meerssen verschaft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.meerssen.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie