Laadpaal Echt-Susteren

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een handige laadpaal in Echt-Susteren aan huis. Middels een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Mercedes EQA + Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker bekijk je praktische informatie over meerdere laadpalen, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €970.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Echt-Susteren

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de Volkswagen ID.4 1st kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Echt-Susteren kopen is een zeer interessante optie. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? In onze keuzehulp kan je aan de slag met handige tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Echt-Susteren. Zie ook aanvullende informatie over Informatie over elektrisch rijden.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Echt-Susteren kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een vrijstaande paal. Verder zijn er geen verschillen. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Voor een paar honderd euro kun jij je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Echt-Susteren. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte moet je er rekening mee houden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Tevens oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Echt-Susteren.

Enkel of dubbel laadstation
Men kan kiezen voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Echt-Susteren vergelijken

De kosten van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €650 t/m €3275. De kosten worden tot stand door o.a. de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook zijn er slimme palen met toffe functies als voice of gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Echt-Susteren.

Soort laadstationVermogenTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€505- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€535- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€680- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€845- €1020
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire merken

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Echt-Susteren liggen tussen de €340 en €2025. De prijs wordt bepaald door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementskosten laadpas
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,00 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk goede verkooppunten uit jouw gemeente.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1100 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Hierbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Echt-Susteren):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€165,00€1980,00
Elektrisch rijden€0,041€45,10€541,20
Besparing€0,1090€119,90€1438,80
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Echt-Susteren

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Echt-Susteren aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil komt te staan. Ze analyseren hiervoor variabelen als vindbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-eigenaar kan het gebruiken. Meer informatie kun je terugvinden op www.echt-susteren.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto leasen.

Openbare oplaadpunten in de regio (juni 2024)

Laadstations in Echt-Susteren zijn er voldoende. Iedereen kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven schommelen tussen de €0,240 en €0,555 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder treft je de openbare laadstations in Echt-Susteren. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en verkooppunten in Leudal, Roerdalen, Roermond, Nederweert en Cranendonck.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden echt-susteren-6101

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Gaat het om een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie kost tussen de €800 en €2425. De uiteindelijke kostprijs wordt grotendeels bepaalt door af het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Budget energie, NLE, Essent, Energiedirect, Eneco en Vattenfall, Vandebron, PowerPeers, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,20 p/100 km. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost je zo’n €9,50 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Echt-Susteren plaatst het als wallbox aan de muur of op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Echt-Susteren kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service zijn zo’n €975. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit Europa. De gangbare elektrische auto’s in Echt-Susteren dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Echt-Susteren biedt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt niet al te ver van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.echt-susteren.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie