Laadpaal Maria Hoop

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een privé laadpaal in Maria Hoop aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh of jouw Fiat 500e Berlina 42 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal zoek je handige informatie over populaire type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €905.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Maria Hoop

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Maria Hoop kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? Hieronder bieden wij tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Maria Hoop. Zie ook aanvullende informatie over Beste laadpassen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Maria Hoop kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Maria Hoop. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het grote voordeel van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (ofwel een socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook oogt het een stuk georganiseerder en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Maria Hoop.

Enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder delen we meer info over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Maria Hoop vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis varieert van €675 tot en met €3025. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook zijn er slimme laadpunten met leuke features als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Maria Hoop.

Laadpaal typeLaadvermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€515- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€550- €605
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€865- €1050
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2022
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Maria Hoop schommelen tussen de € 410 en ongeveer €1950. Dit wordt grotendeels bepaalt door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Optioneel wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €5,25 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk populaire vakmannen uit jouw regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte vind je een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1056 km op maandbasis. Op basis daarvan ramen we wat je kunt besparen. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Maria Hoop):

 • Benzine rijden 2022: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,042/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€116,16€1393,92
Elektrisch rijden€0,042€44,35€532,22
Besparing€0,068€71,81€861,70
Kosten elektrisch vs benzine rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Echt-Susteren

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Maria Hoop aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil neergezet wordt. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals bereikbaarheid en parkeerdruk. Iedere woningbezitter kan het gebruiken. Meer informatie is te vinden op www.echt-susteren.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Goedkoopste laadpaal.

Openbare oplaadpunten vergelijken (augustus 2022)

Laadstations in Maria Hoop zijn er voldoende. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,280 tot wel €0,580 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder treft jij de openbare laadstations in Maria Hoop. Check tevens oplaadpunten en installateurs in Koningsbosch, Echt, Beegden, Heel en Grathem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden maria-hoop-6105

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief plaatsing kost +/- tussen de €1075 & €2100. Het hele prijskaartje komt tot stand door het soort systeem (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals Budget energie, Engie, NLE, Energiedirect, Essent en Pure energie, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,35 p/100 km. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost ongeveer €10,15 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Maria Hoop monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een vrijstaande paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Maria Hoop kan dit uit handen nemen. De totale onkosten zijn zo’n €1000. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese merken. Veel populaire elektrische auto’s in Maria Hoop dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Echt-Susteren heeft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of de laadzuil in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.echt-susteren.nl.

Plaats een reactie