Laadpaal Noorbeek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door deze trend zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. De oplossing is een handige laadpaal in Noorbeek aan huis. Door middel van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Aiways U5 en/of Tesla Model X Long Range Plus. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina ontdek je handige informatie over meerdere type laadpalen, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €895.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Noorbeek

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de BMW iX3 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Noorbeek kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Eveneens is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mij EV en woning? Hieronder delen we belangrijke aspecten om over na te denken omtrent laadpaal laten installeren in Noorbeek. Zie ook onze informatie over Betrouwbare laadpaal.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Noorbeek installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een montagepaal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk kritisch hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant functioneert met de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Noorbeek. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien moet je opletten dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens ziet het er wat netter uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Noorbeek.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit biedt uitkomst wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Noorbeek vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De prijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €525 – €3375. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met extra’s als Autostart die in aanschaf duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Noorbeek.

Type laadpaalVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€520- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€500- €615
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€670- €770
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €1030
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Noorbeek wisselen tussen de €370 en ongeveer €2125. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij sommige aanbieders wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €6,75 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind erkende vakmannen uit jouw streek.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1088 km per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde calculeren we met welke kosten je rekening moet houden. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Noorbeek):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypeKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€114,24€1370,88
Elektrisch rijden€0,041€44,61€535,30
Besparing€0,064€69,63€835,58
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Eijsden-Margraten

Heb je een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Noorbeek aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij zaken als bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Meer informatie vind je op www.eijsden-margraten.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Hybride voertuigen.

Kaart met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Noorbeek kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een abonnement kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven schommelen tussen de €0,240 en €0,600 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In onze maps kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Noorbeek. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en leveranciers in Eckelrade, Gronsveld, Eijsden, Geulle en Bunde.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden noorbeek-6255

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatiewerk kost tussen de €950 – €2150. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door het soort laadsysteem (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Essent, Energiedirect, NLE, Eneco en Vandebron, PowerPeers, Pure energie, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,05 p/100 km. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €9,90 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2024 eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Noorbeek monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een montagepaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste EV’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Noorbeek zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten zijn circa €1075. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Noorbeek kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Eijsden-Margraten verstrekt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.eijsden-margraten.nl.

Plaats een reactie