Laadpaal Gronsveld

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Gronsveld aan huis. Middels jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Mercedes EQA & DS 3 Crossback E-Tense. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Middels onze vergelijker zoek je uitgebreide informatie over meerdere laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €905.
 • Een individueel laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Gronsveld

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Skoda Enyaq iV 80 kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Gronsveld kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Overigens is het een stuk goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? Op deze pagina bieden wij bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Gronsveld. Op deze website lees je ook meer over Aansluitingen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Gronsveld kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1-fase laadstation is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt dan de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Gronsveld. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het grote voordeel van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (als mede een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbovenop ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Gronsveld.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand tref je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Gronsveld vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €900 en €3075. De kosten worden tot stand door o.a. de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook zijn er allerlei slimme opladers met toffe opties als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Gronsveld.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€550- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€540- €605
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€700- €750
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€830- €1060
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba of Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Gronsveld bedragen tussen de €440 en +/- €1900. Dit hangt vooral af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €6,25 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gast Tarief instellen.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal erkende verkooppunten in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1086 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers berekenen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons voorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Gronsveld):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,150€162,90€1954,80
Elektrisch rijden€0,050€54,30€651,60
Besparing€0,100€108,60€1303,20
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Eijsden-Margraten

Heb je een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Gronsveld aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en waar precies de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen met een elektrische auto kan het gebruiken. Updates en informatie is beschikbaar gesteld op www.eijsden-margraten.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op die site kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrische auto zakelijk rijden.

Openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Gronsveld zijn goed vertegenwoordigd. Elke laadpashouder kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven wisselen tussen de €0,270 en €0,575 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart zie jij alle openbare laadstations in Gronsveld. Op deze site vind je ook oplaadplekken en verkopers in Eijsden, Geulle, Bunde, Moorveld en Ulestraten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden gronsveld-6247

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor werknemers en klanten. Zoek je naar opties voor een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal bij de woning met daarbij de installatie kost +/- tussen de €1000 & €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, NLE, Budget energie, Essent en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,225 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,90 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,20 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf de stoomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Gronsveld plaatst het oplaadpunt tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Gronsveld kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan bedragen zo’n €975. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit Europa. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Gronsveld kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Eijsden-Margraten verstrekt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal nabij jouw huis kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.eijsden-margraten.nl.

Plaats een reactie