Laadpaal Eckelrade

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Eckelrade aan huis. Middels een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of jouw Tesla Model 3 Long Range Performance. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is erg goedkoop. Middels onze vergelijker bekijk je extra informatie over verschillende soorten laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €910.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Eckelrade

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals de Audi Q4 Sportback e-tron kan op diverse manieren. Een extra goedkope laadpaal Eckelrade kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een perfect opgeladen accu. Ook is het een stuk voordeliger dan bij een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? Op deze pagina delen we handige tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Eckelrade. Op EVplan.nl lees je ook meer over Voordeligste laadpaal.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Eckelrade kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant functioneert met de reguliere 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Voor een paar honderd euro kun jij deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Eckelrade. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (als mede een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Het station met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Eckelrade.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. Bijgaand check je extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Eckelrade vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €775 – €3125. De prijs hangt vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens onderscheiden we slimme palen met extra extra’s als gezichts- en gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Eckelrade.

Soort laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€520- €630
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€550- €645
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€655- €785
3-fase laadpaal22 kW2 uur€860- €975
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Eckelrade komen uit tussen de €380 tot €1950. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Hedendaags wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €2,50 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check betrouwbare verkooppunten uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1087 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers calculeren we wat jouw potentiële besparing is. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Eckelrade):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€108,70€1304,40
Elektrisch rijden€0,040€43,48€521,76
Besparing€0,060€65,22€782,64
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Eijsden-Margraten

Lease of koop jij een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Eckelrade aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als toegankelijkheid en drukte. Iedereen met een elektrische auto kan hier gebruik van maken. Updates en informatie kan je lezen op www.eijsden-margraten.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Overzicht elektrische auto’s.

Overzicht openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Eckelrade zijn dagelijks beschikbaar. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven wisselen tussen de €0,235 tot wel €0,550 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart bekijk je de openbare laadstations in Eckelrade. Check tevens laadplekken en verkooppunten in Gronsveld, Eijsden, Geulle, Bunde en Moorveld.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden eckelrade-6252

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een particulier laadpaal voor huis en laten installeren zit zo tussen de €1050 en €2350. Het tarief hangt af van het type laadstation (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Essent, Eneco, Budget energie, Energiedirect en Vattenfall, Pure energie, Vandebron, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,75 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een auto met benzinemotor kost om en nabij de €10,00 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Limburg.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Eckelrade monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De hedendaagse modellen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Eckelrade kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €1100. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit Europa. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Eckelrade dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Eijsden-Margraten verschaft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of deze laadpaal in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.eijsden-margraten.nl.

Plaats een reactie