Laadpaal Margraten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Door deze trend zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een privé laadpaal in Margraten aan huis. Middels jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw MG ZS EV of jouw Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal lees je bruikbare informatie over geschikte laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit de buurt.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Gratis rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €965.
 • Een individueel laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Margraten

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV als o.a. een Dacia Spring Electric kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Margraten kopen is een uitstekend idee. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een volle accu. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder delen we handige tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Margraten. Bekijk ook meer info over Onderhoud EV’s.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Margraten kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal functioneert met de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en dit laten aanleggen door een elektricien in Margraten. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien kan het zijn dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Margraten.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder delen we extra details over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Margraten vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €675 tot en met €3125. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Verder zien we steeds meer slimme systemen met speciale opties als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Margraten.

Type stationCapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€545- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€520- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€680- €795
3-fase laadpaal22 kW2 uur€850- €1040
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba en Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Margraten wisselen tussen de €300 – €2150. De prijs wordt bepaald door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementskosten laadpas
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €6,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk de beste specialisten die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1094 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde verwachten we wat jouw potentiële besparing is. Hierbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Margraten):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€147,69€1772,28
Elektrisch rijden€0,047€51,42€617,02
Besparing€0,088€96,27€1155,26
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Eijsden-Margraten

Heb je een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Margraten aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente aspecten zoals toegankelijkheid en doorstroming. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is ook gepubliceerd op www.eijsden-margraten.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Blog over elektrisch rijden.

Openbare laadpunten bekijken (mei 2024)

Laadstations in Margraten zijn 24/7 actief. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen schommelen tussen de €0,255 tot €0,555 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart zie je alle openbare laadstations in Margraten. Op deze site vind je ook oplaadpunten en verkopers in Bemelen, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Banholt en Mheer.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden margraten-6269

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice zit zo tussen de €875 – €2000. De totaalprijs hangt af van het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, Budget energie, NLE, Energiedirect, Essent en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,85 p/100 km. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost al gauw €10,20 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De leverancier kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Margraten bevestigt het laadstation aan de muur of installeert het op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Margraten kan dit allemaal regelen. De kosten daarvoor zijn circa €1025. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Margraten kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Eijsden-Margraten biedt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of de paal niet al te ver van jouw woning kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.eijsden-margraten.nl.

Plaats een reactie