Laadpaal Sint Geertruid

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Hierdoor zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een slimme laadpaal in Sint Geertruid aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Skoda Enyaq iV 80 of jouw Fiat 500e Berlina 42 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Hier lees je extra informatie over geschikte laadpalen, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Altijd een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €925.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Sint Geertruid

Elektrisch rijden is de toekomst. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Aiways U5 gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Sint Geertruid kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een goede actieradius. Overigens is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroomprijzen (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? Hieronder bieden wij handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Sint Geertruid. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto zakelijk rijden.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Sint Geertruid kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk vooraf na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation functioneert met een standaard 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Sint Geertruid. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Tevens oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Sint Geertruid.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden twee soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand delen we meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Sint Geertruid vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €525 en €3050. De prijs wordt bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme laadpunten met extra functies als voice of gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Sint Geertruid.

Type laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€515- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€680- €800
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€865- €1005
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Sint Geertruid variëren van €330 en plus minus €2125. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €3,25 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk betrouwbare specialisten uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1091 kilometer (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt ramen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Sint Geertruid):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€130,92€1571,04
Elektrisch rijden€0,044€48,00€576,05
Besparing€0,076€82,92€994,99
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Eijsden-Margraten

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Sint Geertruid aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is terug te lezen op www.eijsden-margraten.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Voordeligste elektrische auto.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Sint Geertruid zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een abonnement heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten lopen uiteen tussen de €0,235 tot €0,615 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema onderzoek je de openbare laadstations in Sint Geertruid. Vergelijk ook oplaadpunten en installateurs in Banholt, Mheer, Noorbeek, Eckelrade en Gronsveld.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden sint-geertruid-6265

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand is relevant voor personeel of bezoekers. Heb je een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door derden te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €850 & €2125. De definitieve prijs komt tot stand door het soort systeem (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, NLE, Energiedirect, Eneco, Essent en Vattenfall, PowerPeers, Oxxio, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,80 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost ongeveer €9,90 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Sint Geertruid bevestigt het laadstation aan de muur of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke stroomkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste elektrische voertuigen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Sint Geertruid zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1125. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. Een groot deel van de bekende elektrische auto’s in Sint Geertruid kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Eijsden-Margraten verstrekt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de laadzuil dichtbij jouw woning kan komen. Zie ook www.eijsden-margraten.nl.

Plaats een reactie