Laadpaal Banholt

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een eigen laadpaal in Banholt aan huis. Dankzij een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Audi Q4 Sportback e-tron of Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker bekijk je praktische informatie over diverse laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €955.
 • Een individueel laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Banholt

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV zoals de Audi Q4 Sportback e-tron kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Banholt kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is gemakkelijk en snel en je bent altijd verzekerd van een volgeladen accu. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroom / verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? Op deze pagina delen we handige tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Banholt. Bekijk ook meer info over Elektrische auto prive rijden.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Banholt kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting werkt met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt dan de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Banholt. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Als laatste moet je er rekening mee houden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Daarnaast ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je jouw EV wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Banholt.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand check jij extra details over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Banholt vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €775 tot en met €3350. De prijs wordt bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien kan je kiezen voor slimme stations met speciale opties als voice of gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Banholt.

Laadstation typeVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€545- €620
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€505- €630
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€695- €795
3-fase laadpaal22 kW2 uur€845- €1045
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende producten

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Banholt lopen uiteen tussen de €390 en €1975. Dit hangt af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementskosten laadpas
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €5,50 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk de beste deskundigen die werken in je omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1090 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde ramen we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Banholt):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,115€125,35€1504,20
Elektrisch€0,043€46,87€562,44
Besparing€0,072€78,48€941,76
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Eijsden-Margraten

Heb je een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Banholt aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals toegankelijkheid en veiligheid. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie kan je lezen op www.eijsden-margraten.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Bijtelling EV’s.

Openbare oplaadpunten vergelijken (mei 2024)

Laadstations in Banholt zien we steeds meer. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen bedragen tussen de €0,235 tot €0,555 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema bekijk je de openbare laadstations in Banholt. Check tevens laadplekken en installatiebedrijven in Mheer, Noorbeek, Eckelrade, Gronsveld en Eijsden.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden banholt-6262

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Heb je een locatie met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de laatste regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een particulier laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost tussen de €1050 – €2525. De totale investering hangt vooral af van het type laadpaal (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Engie, Budget energie, Essent, NLE en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,05 p/100 km. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost je zo’n €9,90 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Limburg.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep aan in jouw meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Banholt monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele elektrische voertuigen vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Banholt kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €925. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese merken. De meeste favoriete elektrische auto’s in Banholt zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Eijsden-Margraten biedt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de paal in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.eijsden-margraten.nl.

Plaats een reactie