Laadpaal Scheulder

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Scheulder aan huis. D.m.v. een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge + Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is erg goedkoop. Hier zoek je bruikbare informatie over diverse type laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €960.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Scheulder

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de Volkswagen ID.3 Pro S kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Scheulder kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan elk moment van de dag een lange actieradius. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Scheulder. Bekijk ook meer info over Laadpalen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Scheulder kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je installeert het op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting werkt met de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Iedere woning heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt eenvoudig de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Scheulder. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Ook is het in de praktijk zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Daarbij ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Scheulder.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Scheulder vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €700 en €3050. De prijs hangt vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Verder zien we steeds meer slimme opladers met toffe extra’s als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Scheulder.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€515- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€545- €600
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€675- €750
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€860- €955
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger en Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2023
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Scheulder schommelen tussen de € 300 en ongeveer €1850. Dit is afhankelijk van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Hedendaags wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen circa €5,00 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check erkende vakmannen uit jouw gemeente.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1110 kilometer (maandelijks). Met dit getal ramen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Scheulder):

 • Benzine rijden 2023: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,041/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€116,55€1398,60
Elektrisch€0,041€45,51€546,12
Besparing€0,064€71,04€852,48
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in oktober 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Eijsden-Margraten

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Scheulder aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Ze checken daarvoor variabelen als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elke EV-eigenaar kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details is beschikbaar op www.eijsden-margraten.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrische auto leasen.

Openbare oplaadpunten (oktober 2023)

Laadstations in Scheulder zijn er veel. Elke laadpashouder kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten variëren tussen de €0,290 – €0,575 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Scheulder. Check tevens oplaadplekken en installateurs in Schin op Geul, Valkenburg, Lemiers, Vijlen en Elkenrade.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden scheulder-6307

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Beschik je over een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een individueel laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost +/- tussen de €1000 – €2150. De totaalprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type en model (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Engie, Essent, Eneco, Budget energie, NLE en Vandebron, Oxxio, Vattenfall, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,70 p/100 km. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost ongeveer €10,30 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in jouw meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Scheulder plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste EV’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Scheulder kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten bedragen ongeveer €825. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Scheulder kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Eijsden-Margraten heeft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.eijsden-margraten.nl.

Plaats een reactie