Laadpaal Vijlen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Vijlen aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of bijvoorbeeld de Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Op deze pagina lees je extra informatie over geschikte type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €970.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vijlen

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de MG ZS EV kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Vijlen kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk en snel en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Overigens is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten worden gevormd door de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? In onze keuzehulp bieden wij een aantal kooptips omtrent laadpaal laten installeren in Vijlen. Of klik door voor meer informatie over Energieleverancier.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Vijlen kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant functioneert met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt hierin investeren en de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Vijlen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse kabel. Het gemak van de vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Bovendien is het in de praktijk zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Vijlen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Hieronder check jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Vijlen vergelijken

De kosten van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €675 tot en met €3175. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Tevens zijn er slimme stations met extra opties als gezichts- en gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Vijlen.

Type laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€540- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€550- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€660- €795
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €970
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2023
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Vijlen lopen uiteen tussen de €320 en plus minus €1900. Dit hangt vooral af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas
Tegenwoordig wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €5,25 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk aangesloten installateurs uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1106 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vijlen):

 • Benzine rijden 2023: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,048/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,140€154,84€1858,08
Elektrisch rijden€0,048€53,09€637,06
Besparing€0,092€101,75€1221,02
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Vaals

Een elektrische auto gekocht, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Vijlen aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken invalshoeken zoals vindbaarheid en parkeerdruk. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo vind je op www.vaals.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Laadpaal installatie.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (december 2023)

Laadstations in Vijlen vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een laadpas kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten variëren tussen de €0,295 tot €0,550 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht zie je alle openbare laadstations in Vijlen. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en aanbieders in Elkenrade, Eys, Wittem, Epen en Mechelen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vijlen-6294

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor je personeel en relaties. Beschik je over een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief de installatieservice zit qua kostprijs tussen de €750 & €2225. De kosten van het hele pakket komt tot stand door het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, Engie, Budget energie, Eneco, NLE en Pure energie, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,65 p/100 km. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €10,40 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Limburg.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Vijlen monteert ‘m in overleg tegen de muur of installeert het op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Vijlen zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €1050. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel populaire elektrische auto’s in Vijlen beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Vaals biedt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.vaals.nl.

Plaats een reactie