Laadpaal Mechelen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat heeft als gevolg dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Mechelen aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron & Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Hier lees je bruikbare informatie over verschillende soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Rijden zonder kosten wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €895.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Mechelen

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV zoals bijvoorbeeld de Dacia Spring Electric kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Mechelen kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een goed geladen accu. Daarnaast is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij bieden wij bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Mechelen. Of klik door voor meer informatie over Zero Emission.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Mechelen kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Check hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadpaal werkt met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Voor een paar honderd euro kun jij deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Mechelen. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Opladen kan altijd en overal met de reguliere meegeleverde kabel. Daarbovenop oogt het netter en blijft de kabel langer goed. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Mechelen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Mechelen vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €575 tot €3050. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme opladers met extra snufjes als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Mechelen.

Type laadpaalVermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€505- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€545- €615
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€680- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€870- €1070
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2022
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Mechelen liggen tussen de €330 tot €1950. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Vaak wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €3,25 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek de beste installatiebedrijven in de regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1101 kilometer op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Mechelen):

 • Benzine rijden 2022: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,043/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€126,62€1519,38
Elektrisch rijden€0,043€47,34€568,12
Besparing€0,072€79,27€951,26
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Gulpen-Wittem

Een elektrische auto gekocht, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Mechelen aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken factoren als bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie vind je op www.gulpen-wittem.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Energieleverancier.

Kaart met openbare laadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Mechelen zijn dagelijks beschikbaar. Iedere EV-bezitter kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten liggen tussen de €0,265 tot wel €0,615 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht treft je de openbare laadstations in Mechelen. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en installateurs in Beutenaken, Slenaken, Heijenrath, Reijmerstok en Ingber.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden mechelen-6281

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Heb je een kantoorpand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief de installatieservice kost tussen de €1075 – €2375. De uiteindelijke kostprijs hangt af van het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Essent, Eneco, Budget energie, Energiedirect, Engie en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Pure energie. Over het algemeen niet meer dan €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,20 p/100 km. Vergeet niet: een normale auto op benzine kost ongeveer €9,80 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Limburg.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De leverancier kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Mechelen monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De hedendaagse types vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Mechelen kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €1100. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. De meeste populaire elektrische auto’s in Mechelen hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Gulpen-Wittem verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt vlakbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.gulpen-wittem.nl.

Plaats een reactie