Laadpaal Reijmerstok

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Een gevolg is dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Reijmerstok aan huis. Middels een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor en/of Kia e-Soul 64 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze website lees je extra informatie over betrouwbare soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €900.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Reijmerstok

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de Skoda Enyaq iV 80 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Reijmerstok kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Tevens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? In onze keuzehulp bieden wij belangrijke aspecten om over na te denken met betrekking tot laadpaal laten installeren in Reijmerstok. Bekijk ook meer info over Betrouwbare elektrische auto.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Reijmerstok kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een speciale paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Houd rekening met de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation functioneert met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt gemakkelijk de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Reijmerstok. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Als laatste moet je er rekening mee houden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote voordeel van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Overigens ziet het er wat netter uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Reijmerstok.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Reijmerstok vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €650 t/m €3150. De prijs wordt bepaald door het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme laadpunten met toffe snufjes als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Reijmerstok.

Soort laadstationCapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€550- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€550- €635
3-fase laadpaal11 kW4 uur€695- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€870- €945
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende merken

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Reijmerstok schommelen tussen de € 350 & €2025. Dit hangt vooral af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Hedendaags wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €5,75 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind de beste installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1097 kilometer per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we met welke kosten je rekening moet houden. In onze berekening nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Reijmerstok):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€164,55€1974,60
Elektrisch rijden€0,050€54,85€658,20
Besparing€0,100€109,70€1316,40
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Gulpen-Wittem

Rijd je een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Reijmerstok aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor relevante zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle info kan je lezen op www.gulpen-wittem.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Milieuvriendelijke EV.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Reijmerstok zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen wisselen tussen de €0,300 tot wel €0,615 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder vind jij de openbare laadstations in Reijmerstok. Vind ook oplaadpunten en installateurs in Ingber, Gulpen, Margraten, Bemelen en Cadier en Keer.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden reijmerstok-6274

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie kost tussen de €750 en €2050. De totaalprijs wordt bepaald door het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Budget energie, NLE, Energiedirect, Essent en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,80 p/100 km. Belangrijk: een benzineauto kost al gauw €10,15 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Limburg.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De expert legt een aparte stroomgroep aan in je stroomkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Reijmerstok zet het als wallbox tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke stroomkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). De hedendaagse elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Reijmerstok kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan zijn circa €800. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit de Europese Unie. Veel bekende elektrische auto’s in Reijmerstok zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Gulpen-Wittem verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of de paal in de buurt van jouw woning kan komen. Zie ook www.gulpen-wittem.nl.

Plaats een reactie