Laadpaal Schin op Geul

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Schin op Geul aan huis. Met behulp van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Polestar 2 en/of Tesla Model Y Long Range Performance. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Hier ontdek je handige informatie over betrouwbare laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

  • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
  • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
  • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
  • Voordelige autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
  • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €985.
  • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Schin op Geul

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Schin op Geul kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Verder is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder vind je bruikbare informatie m.b.t. laadpaal laten installeren in Schin op Geul. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste laadpas.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Schin op Geul kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem werkt met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Schin op Geul. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Bovendien ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je even kort wilt opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Schin op Geul.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hieronder lees jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

  • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
  • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
  • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
  • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
  • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
  • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Schin op Geul vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €800 tot en met €3450. De kosten worden tot stand door o.a. de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder zijn er slimme wallboxen en palen met innovatieve mogelijkheden als Peak Shaving die een stukje prijziger zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Schin op Geul.

Type stationCapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€510- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€550- €635
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€685- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€860- €935
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede systemen

  1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
  2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
  3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
  4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
  5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
  6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
  7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
  8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
  9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
  10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
  11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
  12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
  13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
  14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2023
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Schin op Geul wisselen tussen de €380 en ongeveer €1825. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €6,50 (maandelijks).

  • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
  • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
  • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
  • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek erkende deskundigen uit jouw streek.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1109 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers ramen we wat je kunt besparen. Hierbij hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Schin op Geul):

  • Benzine rijden 2023: €0,100/km
  • Elektrisch rijden 2023: €0,040/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€110,90€1330,80
Elektrisch rijden€0,040€44,36€532,32
Besparing€0,060€66,54€798,48
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Valkenburg aan de Geul

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Schin op Geul aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

  • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
  • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
  • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als zichtbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-eigenaar mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo is beschikbaar op www.valkenburg.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Beste laadpaal.

Openbare oplaadpunten bekijken (juni 2023)

Laadstations in Schin op Geul zien we steeds meer. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven schommelen tussen de €0,280 – €0,570 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart treft je de openbare laadstations in Schin op Geul. Check tevens laadzuilen en verkopers in Valkenburg, Lemiers, Vijlen, Elkenrade en Eys.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden schin-op-geul-6305

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een parkeerterrein met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

  • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
  • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
  • Bovendien kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis en laten installeren kost tussen de €850 & €2150. De definitieve prijs wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Engie, Energiedirect, Essent, NLE, Eneco en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,215 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,50 p/100 km. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost al gauw €9,60 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Limburg.

Hoe werkt de installatie?
De specialist plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf de stoomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Schin op Geul monteert het als wallbox of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele elektrische voertuigen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Schin op Geul kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service liggen rond de €1125. Goed om te weten: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij verschillende merken binnen de EU. De bekende elektrische auto’s in Schin op Geul zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Valkenburg aan de Geul verschaft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil nabij jouw huis kan komen. Zie ook www.valkenburg.nl.

Plaats een reactie