Laadpaal Valkenburg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een 100% eigen laadpaal in Valkenburg aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh of jouw Hyundai Kona Electric 39 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is een stuk voordeliger. Middels onze vergelijker bekijk je extra informatie over meerdere type laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €980.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Valkenburg

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de Aiways U5 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Valkenburg kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Overigens is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn auto en mijn situatie? Hieronder bespreken we handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Valkenburg. Of klik door voor meer informatie over Beste laadpassen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Valkenburg kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een montagepaal. Verder zijn er geen verschillen. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Valkenburg. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse kabel. Het grote voordeel van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbij oogt het een stuk georganiseerder en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Valkenburg.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit biedt uitkomst als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand tref jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Valkenburg vergelijken

De kosten van laadpalen zijn heel divers. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €575 tot +/- €3425. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Tevens zijn er slimme palen met innovatieve features als gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Valkenburg.

Soort laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€505- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€675- €800
3-fase laadpaal22 kW2 uur€870- €1005
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire producten

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Valkenburg komen uit tussen de €370 en ongeveer €1875. Dit wordt grotendeels bepaalt door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementstarieven laadpassen
Vaak wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,50 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk betrouwbare adviseurs uit jouw omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1108 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Valkenburg):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€166,20€1994,40
Elektrisch rijden€0,050€55,40€664,80
Besparing€0,100€110,80€1329,60
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Katwijk

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Valkenburg aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Ze overwegen daarbij zaken als vindbaarheid en veiligheid. Elke inwoner mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo kan je lezen op www.katwijk.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Goedkoopste laadpaal.

Overzicht openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Valkenburg zijn er veel. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,290 – €0,575 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder treft jij de openbare laadstations in Valkenburg. Vergelijk ook oplaadpunten en verkopers in Lemiers, Vijlen, Elkenrade, Eys en Wittem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden valkenburg-6300

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een bedrijfspand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Jouw eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie zit zo tussen de €800 en €2000. De totaalprijs wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, NLE, Budget energie, Energiedirect, Eneco en Vattenfall, Oxxio, PowerPeers, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,05 per 100 kilometer. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €9,80 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Valkenburg zet het als wallbox tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Valkenburg zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €850. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 is vooral te zien bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Valkenburg kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Katwijk heeft op dit ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt in de buurt van jouw huis kan komen. Voor meer informatie zie www.katwijk.nl.

Plaats een reactie