Laadpaal Hoeksche Waard

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het alternatief is een slimme laadpaal in Hoeksche Waard aan huis. Middels jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Mercedes EQA en/of Kia e-Soul 64 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina tref je praktische informatie over populaire soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €930.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoeksche Waard

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het elektrisch laden van een EV zoals de Hyundai Kona Electric 64 kWh is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Hoeksche Waard kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en eenvoudig en je kunt rekenen op een perfect opgeladen accu. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadstation in de wijk. Wel heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Verderop check je belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Hoeksche Waard. Op deze website lees je ook meer over Hybride voertuigen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Hoeksche Waard kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt dan je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Hoeksche Waard. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is de vrijheid in het opladen. Het laadproces doe je met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Belangrijk nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Hoeksche Waard.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Men kan kiezen voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Hoeksche Waard vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €850 en €3425. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien heb je de keuze uit slimme systemen met speciale snufjes als Dynamic Load Balancing die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Hoeksche Waard.

Soort laadpaalLaadcapaciteitTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€515- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€550- €605
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€660- €780
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€855- €1010
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba & Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Hoeksche Waard lopen uiteen tussen de €400 – €2000. De totale kosten hangen af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij sommige aanbieders wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €4,75 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk de beste installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1115 km per maand. Hiermee begroten we welke besparing er mogelijk is. In ons geval kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoeksche Waard):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€144,95€1739,40
Elektrisch rijden€0,048€53,52€642,24
Besparing€0,0820€91,43€1097,16
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hoeksche Waard

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Hoeksche Waard aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en op welke plek de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij variabelen als bereikbaarheid en parkeerdruk. Elke inwoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle info kan je lezen op www.gemeentehw.nl. Hier lees je bovendien of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Voordelige laadpas.

Openbare oplaadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Hoeksche Waard zijn veel beschikbaar. Elke laadpashouder kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen liggen tussen de €0,275 tot wel €0,550 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht treft jij de openbare laadstations in Hoeksche Waard. Vind ook oplaadplekken en verkopers in Goeree-Overflakkee, Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis en Nissewaard.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoeksche-waard-3262

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor je personeel en relaties. Gaat het om een pand met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen met daarbij de installatie varieert qua prijs tussen de €825 & €2575. De definitieve prijs wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals NLE, Essent, Energiedirect, Budget energie, Engie en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,50 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost ongeveer €10,30 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Hoeksche Waard plaatst het als wallbox aan de muur of op een montagepaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De actuele modellen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoeksche Waard kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €850. Disclaimer: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese merken. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Hoeksche Waard zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Hoeksche Waard verschaft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal in de buurt van jouw woning kan komen. Bekijk ook www.gemeentehw.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie