Laadpaal Strijensas

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Strijensas aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.4 1st of Audi e-tron S 55 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over velerlei soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €905.
 • Jouw eigen laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Strijensas

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Audi Q4 e-tron gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Strijensas kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Ook is het veel betaalbaarder dan onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroom / verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie? Hieronder bespreken we bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Strijensas. Bekijk ook meer info over Elektriciteitsnet.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Strijensas kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie functioneert met een standaard 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dit laten aanleggen door een elektricien in Strijensas. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse variant. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij kan het zijn dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Tevens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Strijensas.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Hierbij check jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Strijensas vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €500 tot +/- €3175. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast zien we steeds meer slimme laadpunten met extra extra’s als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Strijensas.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€530- €650
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€660- €750
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€855- €920
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Alternatieve marken: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Strijensas variëren van €400 en ongeveer €1925. Dit is afhankelijk van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Optioneel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,00 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal populaire specialisten die werken in je omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt plus installatie kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1060 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers berekenen we met welke kosten je rekening moet houden. In ons geval nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Strijensas):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€143,10€1717,20
Elektrisch rijden€0,047€49,82€597,84
Besparing€0,088€93,28€1119,36
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hoeksche Waard

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Strijensas aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil neergezet wordt. Ze onderzoeken facetten als toegankelijkheid en of het technisch kan. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Alle info is beschikbaar gesteld op www.gemeentehw.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Laadpaal plaatsen.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Strijensas zijn aanwezig. Elke laadpashouder mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen liggen tussen de €0,295 tot €0,570 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema zie jij alle openbare laadstations in Strijensas. Bekijk ook laadmogelijkheden en verkopers in Strijen, Klaaswaal, Zuid-Beijerland, Numansdorp en Heinenoord.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden strijensas-3292

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor je personeel en relaties. Betreft het een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie kost +/- tussen de €1025 en €2225. De kosten van het hele pakket wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Essent, Energiedirect, Eneco, Budget energie, Engie en Pure energie, PowerPeers, Vattenfall, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,05 p/100 km. Vergeet niet: een benzineauto komt uit op zo’n €10,00 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur legt een aparte stroomgroep aan in jouw meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf de stoomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Strijensas monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een montagepaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Strijensas zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €1025. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we met name terug bij merken uit de Europese Unie. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Strijensas zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Hoeksche Waard verschaft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt hierbij verzoeken of de paal in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.gemeentehw.nl.

Plaats een reactie