Laadpaal Oud-Beijerland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Oud-Beijerland aan huis. Middels een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Skoda Enyaq iV 80 + Audi e-tron S 55 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is veel voordeliger. Hier tref je uitgebreide informatie over velerlei type laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Rijden zonder kosten wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €970.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oud-Beijerland

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV zoals een Audi Q4 e-tron kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Oud-Beijerland kopen is steeds meer in trek. Het is gemakkelijk en snel en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Bovendien is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de tarieven voor de elektriciteit (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? Op deze pagina bieden wij een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wat betreft laadpaal laten installeren in Oud-Beijerland. Zie ook onze informatie over Bijtelling.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Oud-Beijerland installeren kan op 2 manieren. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting werkt met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Oud-Beijerland. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het gemak van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze sneller nat wordt (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Verder ziet het er wat netter uit en profiteer je van een langere levensduur. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Oud-Beijerland.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf vind je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Oud-Beijerland vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €750 en €3425. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Ook zijn er allerlei slimme laadpunten met extra opties als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Oud-Beijerland.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€545- €645
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€690- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€870- €1040
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Oud-Beijerland komen uit tussen de €430 en €1800. De prijs wordt bepaald door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Optioneel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,50 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind aangesloten adviseurs uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1049 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers calculeren we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oud-Beijerland):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,135€141,62€1699,38
Elektrisch rijden€0,047€49,30€591,64
Besparing€0,088€92,31€1107,74
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hoeksche Waard

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Oud-Beijerland aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij relevante zaken als toegankelijkheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie is ook gepubliceerd op www.gemeentehw.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Smart Charging.

Openbare laadpunten bekijken (april 2024)

Laadstations in Oud-Beijerland zijn 24/7 actief. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven bedragen tussen de €0,290 en €0,580 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht bekijk jij de openbare laadstations in Oud-Beijerland. Vergelijk ook laadplekken en verkooppunten in Den Bommel, Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Achthuizen en Ouddorp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oud-beijerland-3261

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Heb je een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €1025 en €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Energiedirect, Eneco, Budget energie, NLE en Pure energie, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,05 p/100 km. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto kost circa €9,60 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De huidige EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De vakman legt een aparte stroomgroep aan in de meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Oud-Beijerland monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oud-Beijerland zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €975. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese leveranciers. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Oud-Beijerland dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Hoeksche Waard verstrekt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of deze laadpaal nabij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.gemeentehw.nl.

Plaats een reactie