Laadpaal Ooltgensplaat

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een 100% eigen laadpaal in Ooltgensplaat aan huis. Dankzij jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge en/of Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is veel voordeliger. Op dit portaal check je handige informatie over geschikte soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €900.
 • Een thuis-laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ooltgensplaat

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV zoals een Volkswagen ID.3 Pure kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Ooltgensplaat kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een goede actieradius. Ook is het vele malen goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kosten van jouw eigen stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder bespreken we een aantal kooptips voor laadpaal laten installeren in Ooltgensplaat. Zie ook onze informatie over Alle elektrische auto’s.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Ooltgensplaat kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant werkt met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale vermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Ooltgensplaat. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (als mede een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Verder ziet het er wat netter uit en profiteer je van een langere levensduur. Het minpunt is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Ooltgensplaat.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Ooltgensplaat vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €725 tot en met €3175. De prijs hangt vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Tevens onderscheiden we slimme palen met innovatieve snufjes als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Ooltgensplaat.

Soort laadpaalVermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€525- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€650- €795
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€845- €950
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire producten

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Ooltgensplaat variëren van €420 & €1950. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Informatie over laadpassen
Eventueel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €7,00 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Check betrouwbare deskundigen uit jouw regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Bijgaand vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1046 kilometer per 4 weken. Met dit getal becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ooltgensplaat):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€125,52€1506,24
Elektrisch rijden€0,044€46,02€552,29
Besparing€0,076€79,50€953,95
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Ooltgensplaat aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente aspecten zoals zichtbaarheid en geschatte drukte. Elk huishouden kan het gebruiken. Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.goeree-overflakkee.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Beste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten zoeken (april 2024)

Laadstations in Ooltgensplaat zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten schommelen tussen de €0,275 en €0,620 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje check je de openbare laadstations in Ooltgensplaat. Check tevens laadstations en verkopers in Achthuizen, Ouddorp, Goedereede, Stellendam en Herkingen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ooltgensplaat-3257

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie kost +/- tussen de €925 & €2425. Het tarief komt tot stand door het model laadzuil (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Engie, Eneco, Essent, Energiedirect en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,40 p/100 km. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost al gauw €10,40 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist treft de nodige voorbereidingen in het centrale stroompunt in je huis. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Ooltgensplaat zet het laadstation vast tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Ooltgensplaat kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor zijn circa €875. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese leveranciers. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Ooltgensplaat dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Goeree-Overflakkee biedt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal vlakbij jouw huis kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.goeree-overflakkee.nl.

Plaats een reactie