Laadpaal Goeree-Overflakkee

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Goeree-Overflakkee aan huis. Dankzij een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of bijvoorbeeld de Porsche Taycan 4S. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is erg goedkoop. Op EVPlan.nl check je extra informatie over diverse laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €965.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Goeree-Overflakkee

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Goeree-Overflakkee kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan elk moment van de dag een lange actieradius. Daarbij is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Hierbij kan je aan de slag met aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Goeree-Overflakkee. Op deze website lees je ook meer over Overzicht elektrische auto’s.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Goeree-Overflakkee kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant maakt gebruik van de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Goeree-Overflakkee. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste moet je er rekening mee houden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote voordeel van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Verder heb je geen rommelige hangende kabels en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Goeree-Overflakkee.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkele paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Goeree-Overflakkee vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €650 tot en met €3375. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien zijn er allerlei slimme opladers met innovatieve snufjes als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Goeree-Overflakkee.

Type stationLaadvermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€520- €600
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€535- €610
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€675- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€845- €1070
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Goeree-Overflakkee wisselen tussen de €440 en ongeveer €2100. Dit wordt grotendeels bepaalt door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas
Hedendaags wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen circa €6,50 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal populaire leveranciers die werken in je omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1114 km (maandelijks). Met dit aantal kilometers calculeren we welke besparing er mogelijk is. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Goeree-Overflakkee):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,125€139,25€1671,00
Elektrisch rijden€0,047€52,36€628,30
Besparing€0,0780€86,89€1042,70
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Goeree-Overflakkee aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor variabelen als bereikbaarheid en geschatte drukte. Elke bewoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle details kun je terugvinden op www.goeree-overflakkee.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Betrouwbare laadpassen.

Openbare laadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Goeree-Overflakkee zijn er voldoende. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen liggen tussen de €0,275 en €0,590 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart doorzoek je de openbare laadstations in Goeree-Overflakkee. Vergelijk ook laadplekken en installateurs in Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Albrandswaard.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden goeree-overflakkee-3241

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Gaat het om een pand met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief plaatsing kost tussen de €900 & €2450. Het hele prijskaartje hangt vooral af van het model laadzuil (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Engie, NLE, Essent, Energiedirect, Eneco en Vattenfall, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,50 per 100 kilometer. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost ongeveer €9,60 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Goeree-Overflakkee monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een speciale paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Meestal is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Goeree-Overflakkee zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten bedragen zo’n €1125. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. Veel populaire elektrische auto’s in Goeree-Overflakkee beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Goeree-Overflakkee biedt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of deze laadpaal nabij jouw woning kan komen. Voor meer info en aanvragen zie www.goeree-overflakkee.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie