Laadpaal Hellevoetsluis

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een 100% eigen laadpaal in Hellevoetsluis aan huis. Dankzij jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi Q4 e-tron of bijvoorbeeld de Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker lees je praktische informatie over diverse laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €980.
 • Een laadstation bij de woning verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hellevoetsluis

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Volvo XC40 P8 AWD Recharge gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Hellevoetsluis kopen is een zeer interessante optie. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Daarnaast is het stukken betaalbaarder dan onderweg laden. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder delen we een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Hellevoetsluis. Zie ook onze informatie over Lease een elektrische auto.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Hellevoetsluis kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Check de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal draait op de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Tegen een kleine meerprijs kan je deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Hellevoetsluis. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij kan het zijn dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarnaast ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat er een extra handeling vereist is als je wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Hellevoetsluis.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand tref je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Hellevoetsluis vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €650 tot en met €3150. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met speciale functies als Hub/Satellite die duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Hellevoetsluis.

Laadstation typeLaadcapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€525- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€505- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€700- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€880- €925
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top merken

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Hellevoetsluis lopen uiteen tussen de €390 – €1850. Dit is afhankelijk van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Hedendaags wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €7,25 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek ervaren verkooppunten die werken in je omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1111 km op maandbasis. Met dit getal ramen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze berekening zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hellevoetsluis):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,110€122,21€1466,52
Elektrisch€0,044€48,88€586,61
Besparing€0,0660€73,33€879,91
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hellevoetsluis

Heb je een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Hellevoetsluis aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als vindbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie vind je op www.hellevoetsluis.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Actieradius.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Hellevoetsluis zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een laadpas kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten wisselen tussen de €0,295 tot wel €0,585 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema zie je alle openbare laadstations in Hellevoetsluis. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en installateurs in Nissewaard, Albrandswaard, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hellevoetsluis-3223

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een parkeerterrein met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal voor thuis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €800 & €2325. De totale investering wordt berekend aan de hand van welk merk je kiest (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw leveranciers van energie zoals NLE, Budget energie, Eneco, Essent, Engie en Oxxio, Pure energie, Vandebron, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,00 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost al gauw €10,10 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Hellevoetsluis monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne types hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hellevoetsluis zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €1100. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese merken. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Hellevoetsluis kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Hellevoetsluis biedt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt nabij jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.hellevoetsluis.nl.

Plaats een reactie