Laadpaal Puttershoek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een handige laadpaal in Puttershoek aan huis. Middels jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh of Mercedes EQV 300 Lang. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker bekijk je bruikbare informatie over populaire type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €970.
 • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Puttershoek

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Puttershoek kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een goed geladen accu. Overigens is het vele malen goedkoper dan een laadpunt in de wijk. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mij EV en woning? Hierbij delen we een aantal kooptips omtrent laadpaal laten installeren in Puttershoek. Zie ook onze informatie over Voordelige laadpas.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Puttershoek kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation is compatibel met de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt eenvoudig de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Puttershoek. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Daarnaast ziet het er wat netter uit en blijft de kabel langer goed. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Puttershoek.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Puttershoek vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn heel divers. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €700 tot +/- €3250. De prijs hangt vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien kan je kiezen voor slimme systemen met leuke features als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Puttershoek.

Soort laadstationCapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€530- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€535- €615
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€680- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€865- €1040
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Puttershoek wisselen tussen de €310 en ongeveer €1800. Dit wordt berekend aan de hand van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €6,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek de beste installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1063 km per maand. Hiermee begroten we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Puttershoek):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,150€159,45€1913,40
Elektrisch€0,050€53,15€637,80
Besparing€0,100€106,30€1275,60
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hoeksche Waard

Rijd je elektrisch, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Puttershoek aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als bereikbaarheid en drukte. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie kun je terugvinden op www.gemeentehw.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Betrouwbare laadpaal.

Overzicht openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Puttershoek zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen liggen tussen de €0,280 tot wel €0,575 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht doorzoek je de openbare laadstations in Puttershoek. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en installateurs in s-Gravendeel, Mookhoek, Strijensas, Strijen en Klaaswaal.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden puttershoek-3297

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €750 & €2250. De definitieve prijs wordt grotendeels bepaalt door af het type laadstation (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Engie, Essent, Eneco, NLE, Energiedirect en Vandebron, Oxxio, Pure energie, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,05 p/100 km. Ter vergelijking: een normale auto op benzine kost circa €9,70 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Puttershoek zet het als wallbox tegen de muur of op een montagepaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Puttershoek kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan zijn zo’n €825. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit de Europese Unie. Veel beschikbare elektrische auto’s in Puttershoek hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Hoeksche Waard verschaft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook www.gemeentehw.nl.

Plaats een reactie