Laadpaal Goudswaard

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het is dan mogelijk om te gaan voor een slimme laadpaal in Goudswaard aan huis. Op basis van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Aiways U5 of Kia e-Soul 64 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker lees je extra informatie over verschillende type laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €895.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Goudswaard

Elektrisch rijden is de toekomst. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. de Audi Q4 Sportback e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Goudswaard kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en veilig en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Daarbovenop is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? Hierbij check je aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Goudswaard. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrische auto verzekering.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Goudswaard kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Achterhaal de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Goudswaard. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. Het grote voordeel van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote voordeel van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Eveneens ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Goudswaard.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. Hierbij lees jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Goudswaard vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €775 t/m €3000. Het prijskaartje hangt met name af van het laadvermogen van het systeem. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens zijn er allerlei slimme palen met extra snufjes als Autostart die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Goudswaard.

Type laadpaalLaadvermogenTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€525- €625
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€545- €610
3-fase laadpaal11 kW4 uur€700- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€840- €950
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Goudswaard wisselen tussen de €350 en +/- €2150. Deze prijs komt tot stand door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas
Bij steeds meer services wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €6,00 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek ervaren adviseurs in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1052 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde becijferen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze begroting gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Goudswaard):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,150€157,80€1893,60
Elektrisch rijden€0,050€52,60€631,20
Besparing€0,100€105,20€1262,40
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hoeksche Waard

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Goudswaard aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als toegankelijkheid en geschatte drukte. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Uitgebreide informatie vind je op www.gemeentehw.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Duurzame mobiliteit.

Openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Goudswaard zien we steeds meer. Elke laadpashouder kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen wisselen tussen de €0,300 – €0,620 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema vind jij de openbare laadstations in Goudswaard. Check tevens oplaadpunten en leveranciers in Piershil, Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland, Den Bommel en Oude-Tonge.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden goudswaard-3267

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €1075 & €2050. De totale investering hangt af van het model laadzuil (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Energiedirect, NLE, Budget energie, Essent en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,65 p/100 km. Vergeet niet: een benzineauto kost je zo’n €9,90 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf de stoomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Goudswaard zet het als wallbox tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Goudswaard kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €950. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. Veel van de bekende elektrische auto’s in Goudswaard kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een eigen thuislaadpunt. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Hoeksche Waard verschaft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het laadpunt vlakbij jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.gemeentehw.nl.

Plaats een reactie