Laadpaal Nieuw-Beijerland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Nieuw-Beijerland aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw MG ZS EV en/of Renault Zoe ZE50 R135. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Middels onze vergelijker ontdek je uitgebreide informatie over geschikte soorten laadpalen, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €920.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nieuw-Beijerland

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Audi Q4 e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Nieuw-Beijerland kopen is een uitstekend idee. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? In onze keuzehulp vind je aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Nieuw-Beijerland. Zie ook onze informatie over Goedkoopste elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Nieuw-Beijerland kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation draait op de reguliere 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt dit laten aanleggen door een elektricien in Nieuw-Beijerland. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadpaal aan huis?

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Ook kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote voordeel van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarnaast oogt het een stuk georganiseerder en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Nieuw-Beijerland.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee keuzes: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. Bijgaand delen we extra details over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Nieuw-Beijerland vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €875 – €3150. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens zijn er allerlei slimme stations met mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Nieuw-Beijerland.

Type laadstationVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€550- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€505- €645
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€700- €770
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€860- €955
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Nieuw-Beijerland liggen tussen de €440 en ongeveer €1900. De totale kosten hangen af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €3,00 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal ervaren installateurs uit jouw regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1050 km per maand. Met dit getal checken we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nieuw-Beijerland):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,140€147,00€1764,00
Elektrisch rijden€0,048€50,40€604,80
Besparing€0,092€96,60€1159,20
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hoeksche Waard

Een elektrische auto gekocht, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Nieuw-Beijerland aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente facetten als toegankelijkheid en doorstroming. Iedereen met een elektrische auto mag hier parkeren en laden. Meer details is te vinden op www.gemeentehw.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Zero Emission.

Kaart met openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Nieuw-Beijerland zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een laadpas kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen wisselen tussen de €0,255 tot €0,570 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema onderzoek je de openbare laadstations in Nieuw-Beijerland. Vind ook oplaadplekken en leveranciers in Oud-Beijerland, Den Bommel, Oude-Tonge, Ooltgensplaat en Achthuizen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nieuw-beijerland-3264

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatiewerk varieert qua prijs tussen de €1075 – €2175. De totale investering hangt vooral af van het type laadstation (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw vaste energieleverancier zoals Budget energie, Eneco, Energiedirect, Essent, NLE en Oxxio, PowerPeers, Vandebron, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,05 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €9,55 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Nieuw-Beijerland monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nieuw-Beijerland kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €900. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit Europa. Een groot deel van de bekende elektrische auto’s in Nieuw-Beijerland zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Hoeksche Waard biedt op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.gemeentehw.nl.

Plaats een reactie