Laadpaal Berkelland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Berkelland aan huis. Middels een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge & Mercedes EQV 300 Lang. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over meerdere laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €940.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Berkelland

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV als onder andere de Mercedes EQA gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Berkelland kopen is een zeer interessante optie. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een volgeladen accu. Verder is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadpunt in de wijk. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning en auto? Hieronder check je een aantal kooptips omtrent laadpaal laten installeren in Berkelland. Bekijk ook meer info over Alle elektrische auto’s.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Berkelland installeren kan op 2 manieren. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een stevige paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk goed na over de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1-fase laadstation draait op een standaard 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom (400V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Berkelland. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het gemak van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste moet je er rekening mee houden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarnaast ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Berkelland.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan twee types: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Berkelland vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €675 en €3225. De aanschafkosten hangen vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook kan je kiezen voor slimme palen met innovatieve extra’s als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Berkelland.

Soort laadpaalLaadvermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€500- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€500- €625
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€675- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€850- €1075
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede producten

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Berkelland komen uit tussen de €350 en €1975. Dit hangt af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementstarieven laadpassen
Vaak wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €3,50 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind populaire leveranciers uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1145 km per maand. Op basis daarvan checken we wat jouw potentiële besparing is. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Berkelland):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,100€114,50€1374,00
Elektrisch€0,042€48,09€577,08
Besparing€0,0580€66,41€796,92
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Berkelland

Rijd je elektrisch, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Berkelland aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen mag het gebruiken. Alle info is ook te lezen op www.gemeenteberkelland.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Beste laadpassen.

Openbare oplaadpunten zoeken (juli 2024)

Laadstations in Berkelland zijn aanwezig. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,280 en €0,600 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht treft je de openbare laadstations in Berkelland. Bekijk ook oplaadpunten en leveranciers in Oost Gelre, Aalten, Winterswijk, Oude IJsselstreek en Montferland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden berkelland-7161

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Gaat het om een bedrijfspand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen en laten installeren zit zo tussen de €775 & €2500. De uiteindelijke kostprijs hangt vooral af van het type laadstation (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Eneco, Engie, Energiedirect, NLE en Oxxio, Pure energie, PowerPeers, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,85 p/100 km. Ter vergelijking: een normale auto op benzine komt uit op zo’n €9,95 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De installateur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Berkelland monteert het als wallbox of op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Al met al is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Berkelland kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €1125. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij verschillende merken binnen de EU. De meeste bekende elektrische auto’s in Berkelland zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Berkelland verschaft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of de paal nabij jouw woning kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.gemeenteberkelland.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie