Laadpaal Aalten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Aalten aan huis. Middels een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Skoda Enyaq iV 80 en/of Tesla Model X Long Range Plus. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker zoek je handige informatie over geschikte type laadpalen, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €940.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Aalten

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Mini Electric kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Aalten kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Verder is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Verderop check je inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Aalten. Op deze website lees je ook meer over Private lease elektrische auto.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Aalten kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Onderzoek de afstand tot de parkeerplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt eenvoudig jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Aalten. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het gemak van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Daarbij kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote voordeel van een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbovenop oogt het netter en blijft de kabel langer goed. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even kort wilt opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Aalten.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. Hieronder check je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Aalten vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €700 tot en met €3450. De aanschafkosten hangen vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met leuke snufjes als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Aalten.

Type laadstationLaadvermogenTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€535- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€550- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€700- €800
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€855- €945
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top leveranciers

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Aalten schommelen tussen de € 420 en plus minus €1925. Dit is afhankelijk van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €5,50 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind populaire installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1143 km (maandelijks). Hiermee verwachten we wat jouw potentiële besparing is. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Aalten):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,145€165,74€1988,82
Elektrisch€0,040€45,72€548,64
Besparing€0,1050€120,02€1440,18
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Aalten

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Aalten aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als vindbaarheid en doorstroming. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Meer details is ook gepubliceerd op www.aalten.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Energieleverancier.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juni 2024)

Laadstations in Aalten zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een EV kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten wisselen tussen de €0,280 – €0,600 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Aalten. Vind ook oplaadplekken en verkooppunten in Winterswijk, Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem en Rheden.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden aalten-7121

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Heb je een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief de installatieservice varieert kostentechnisch tussen de €850 en €2125. De prijsindicatie hangt af van welk merk je kiest (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Energiedirect, Engie, Budget energie, Eneco en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,65 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzineauto komt uit op zo’n €10,25 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf de stoomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Aalten zet het laadstation vast tegen de muur of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De nieuwste elektrische wagens kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Aalten zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €1125. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Aalten hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Aalten biedt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of de paal in de buurt van jouw huis kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.aalten.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie