Laadpaal De Heurne

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Een gevolg is dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in De Heurne aan huis. Op basis van jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Polestar 2 en/of Skoda Enyaq iV 80X. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Middels onze vergelijker lees je praktische informatie over populaire soorten laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al voor €935.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen De Heurne

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Mercedes EQA kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal De Heurne kopen biedt veel voordelen. Het is gemakkelijk en snel en je kunt rekenen op een volle accu. Overigens is het veel betaalbaarder dan laden bij openbare stations. De kosten worden gevormd door de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie? Verderop delen we bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in De Heurne. Of klik door voor meer informatie over Energieleverancier.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation De Heurne kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Onderzoek hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadzuil functioneert met de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in De Heurne. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Ook is het in de praktijk zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel is vaak de beste keuze. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: probeer ook eens de snelladers in De Heurne.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf vind je een uiteenzetting over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur De Heurne vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €875 en €3100. Het prijskaartje hangt met name af van het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast kan je kiezen voor slimme systemen met speciale snufjes als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal De Heurne.

Type stationCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€515- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€520- €650
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€685- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€855- €1035
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2022
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in De Heurne lopen uiteen tussen de €410 en +/- €1975. De totale kosten hangen af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Eventueel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €4,25 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal aangesloten installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1111 km per maand. Hiermee verwachten we wat jouw potentiële besparing is. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in De Heurne):

 • Benzine rijden 2022: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,050/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€166,65€1999,80
Elektrisch€0,050€55,55€666,60
Besparing€0,100€111,10€1333,20
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Aalten

Rijd je elektrisch, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in De Heurne aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil gemonteerd wordt. Ze overwegen daarbij zaken als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie kan je lezen op www.aalten.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Laadpaal installatie.

Kaart met openbare laadpunten (augustus 2022)

Laadstations in De Heurne zijn er voldoende. Iedereen met een laadpas kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten bedragen tussen de €0,230 – €0,555 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder onderzoek je de openbare laadstations in De Heurne. Doorzoek daarnaast laadzuilen en aanbieders in Dinxperlo, Breedenbroek, Gendringen, Megchelen en Netterden.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden de-heurne-7095

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €1050 & €2250. De definitieve prijs komt tot stand door welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Budget energie, Energiedirect, Engie, NLE en Oxxio, Pure energie, PowerPeers, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,70 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto komt uit op zo’n €10,15 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De specialist treft de nodige voorbereidingen in de meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in De Heurne zet het laadstation vast tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in De Heurne kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor zijn zo’n €1025. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt met name toegepast bij verschillende merken binnen de EU. Een groot deel van de bekende elektrische auto’s in De Heurne hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Aalten heeft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of de laadzuil vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.aalten.nl.

Plaats een reactie