Laadpaal Gendringen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Gendringen aan huis. Dankzij een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of bijvoorbeeld de Audi e-tron S 55 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier lees je uitgebreide informatie over populaire type laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €980.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Gendringen

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het elektrisch laden van een EV zoals een Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Gendringen kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je hoeft niet onzeker te zijn over een perfect opgeladen accu. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en de tarieven voor de elektriciteit (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Hierbij bespreken we inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Gendringen. Bekijk ook meer info over Duurzaam rijden.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Gendringen kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1 fase systeem werkt met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Gendringen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. De meerwaarde van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij moet je er rekening mee houden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens oogt het netter en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Gendringen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Gendringen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De prijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €900 tot €3200. De prijs wordt bepaald door de laadcapaciteit van het station. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook kan je kiezen voor slimme stations met opties als Autostart die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Gendringen.

Laadstation typeLaadvermogenTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€530- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€515- €645
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€650- €790
3-fase laadpaal22 kW2 uur€825- €960
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top merken

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2023
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Gendringen wisselen tussen de €320 en plus minus €1925. Dit hangt af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €3,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Gast Tarief instellen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk betrouwbare deskundigen uit jouw regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1108 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze begroting nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Gendringen):

 • Benzine rijden 2023: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,047/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,135€149,58€1794,96
Elektrisch rijden€0,047€52,08€624,91
Besparing€0,088€97,50€1170,05
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Oude IJsselstreek

Een elektrische auto gekocht, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Gendringen aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken invalshoeken zoals bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto mag gebruik maken van het oplaadpunt. Updates en informatie is beschikbaar op www.oude-ijsselstreek.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Beste laadpassen.

Openbare oplaadpunten in de regio (november 2023)

Laadstations in Gendringen zijn aanwezig. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,245 tot €0,620 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema zie jij alle openbare laadstations in Gendringen. Vind ook laadplekken en installatiebedrijven in Megchelen, Netterden, Varsselder, Etten en Ulft.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden gendringen-7080

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Betreft het een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €1075 – €2325. De totaalprijs wordt grotendeels bepaalt door af welk merk je kiest (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Energiedirect, Eneco, Budget energie, Engie en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,245 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,75 p/100 km. Ter vergelijking: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €9,50 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2023 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Gendringen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of bevestigt ‘m op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve types hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Gendringen kan dit allemaal regelen. De kosten daarvoor bedragen zo’n €1050. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel gangbare elektrische auto’s in Gendringen hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Oude IJsselstreek biedt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.oude-ijsselstreek.nl.

Plaats een reactie