Laadpaal Rheden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een slimme laadpaal in Rheden aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.3 Pure & Porsche Taycan 4S Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker ontdek je handige informatie over meerdere type laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €900.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rheden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. de Audi Q4 e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Rheden kopen is een uitstekend idee. Het is ontzettend handig in gebruik en je rijdt elke ochtend weg met een optimale actieradius. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken m.b.t. laadpaal laten installeren in Rheden. Zie ook aanvullende informatie over Laadpaal installatie.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Rheden kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Analyseer de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1-fase laadstation kan laden met de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt eenvoudig je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Rheden. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbij oogt het een stuk georganiseerder en blijft de kabel langer goed. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Rheden.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Bijgaand vind jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Rheden vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn nogal verschillend. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €750 tot +/- €3275. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien kan je kiezen voor slimme systemen met toffe mogelijkheden als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Rheden.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€545- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€525- €650
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€650- €775
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€830- €965
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Rheden variëren van €410 en ongeveer €2000. Dit is afhankelijk van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Tegenwoordig wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €3,75 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk de beste installatiebedrijven in de regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1138 kilometer op maandbasis. Hiermee berekenen we wat jouw potentiële besparing is. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rheden):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,120€136,56€1638,72
Elektrisch€0,046€52,35€628,18
Besparing€0,0740€84,21€1010,54
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Rheden

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Rheden aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente aspecten zoals vindbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-eigenaar kan hier gebruik van maken. Meer details is ook gepubliceerd op www.rheden.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op die site kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Zero Emission.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Rheden vind je op steeds meer plekken. Elke laadpashouder mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten bedragen tussen de €0,275 tot €0,555 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder treft je de openbare laadstations in Rheden. Op deze site vind je ook oplaadplekken en aanbieders in Doesburg, Brummen, Rozendaal, Westervoort en Duiven.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rheden-6991

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatie kost tussen de €1050 & €2350. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van het type en model (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, Budget energie, Engie, Eneco, NLE en Oxxio, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,05 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost je zo’n €10,20 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Rheden plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Al met al is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De nieuwste elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit komt neer op krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Rheden zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan liggen rond de €975. Belangrijk: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Rheden beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Rheden verschaft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt nabij jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.rheden.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie