Laadpaal Ellecom

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat betekent ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Ellecom aan huis. Met behulp van een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi Q4 e-tron + Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker bekijk je extra informatie over meerdere laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Voordelige autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €935.
 • Een privaat laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ellecom

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Audi Q4 Sportback e-tron kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Ellecom kopen biedt veel voordelen. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Verder is het veel betaalbaarder dan laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de tarieven voor de elektriciteit (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder delen we aantal belangrijke aandachtspunten voor laadpaal laten installeren in Ellecom. Bekijk ook meer info over Elektrische auto leasen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Ellecom kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting functioneert met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Ellecom. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder is het een strakker geheel en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je de accu gaat opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dat geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Ellecom.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk je meer info over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Ellecom vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €925 en €3450. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook heb je de keuze uit slimme opladers met toffe functies als Autostart die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Ellecom.

Laadstation typeVermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€535- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€515- €610
3-fase laadpaal11 kW4 uur€675- €780
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €985
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire systemen

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Ellecom lopen uiteen tussen de €320 – €2050. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €6,75 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check aangesloten vakmannen die werken in je omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1068 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we wat de verwachte kostenbesparing is. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ellecom):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€106,80€1281,60
Elektrisch€0,040€42,72€512,64
Besparing€0,060€64,08€768,96
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Rheden

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Ellecom aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij zaken als toegankelijkheid en of het technisch kan. Iedere woningbezitter kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is ook gepubliceerd op www.rheden.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Onderhoud.

Openbare laadpunten bekijken (mei 2024)

Laadstations in Ellecom zijn aanwezig. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven wisselen tussen de €0,290 – €0,600 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje onderzoek jij de openbare laadstations in Ellecom. Op deze site vind je ook laadzuilen en aanbieders in Dieren, Didam, Loo Gld, Groessen en Tolkamer.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ellecom-6955

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor je personeel en relaties. Heb je een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatie kost +/- tussen de €750 & €2175. De totale investering wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Eneco, Energiedirect, NLE, Essent en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,05 p/100 km. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €9,90 p/100 km. Met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Ellecom monteert ‘m in overleg tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische wagens vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Ellecom kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1125. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij de Europese merken. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Ellecom kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Rheden biedt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de paal dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.rheden.nl.

Plaats een reactie