Laadpaal Brummen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Daarbij komt ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. De oplossing is een slimme laadpaal in Brummen aan huis. Via een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Tesla Model Y Long Range Performance. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is veel voordeliger. Op deze website lees je praktische informatie over populaire soorten laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €970.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Brummen

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Jouw elektrische auto opladen zoals de Polestar 2 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Brummen kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en eenvoudig en je kunt rekenen op een goed geladen accu. Daarbovenop is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hierbij kan je aan de slag met inhoudelijke informatie en tips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Brummen. Zie ook onze informatie over Goedkoopste laadpas.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Brummen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een montagepaal. Verder zijn er geen verschillen. Analyseer de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Brummen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare kabel. Het gemak van de vaste stekker is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Bovendien oogt het een stuk georganiseerder en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Brummen.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden 2 soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Brummen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €675 tot €3025. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Tevens onderscheiden we slimme systemen met innovatieve features als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Brummen.

Laadpaal typeCapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €610
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€515- €635
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€665- €750
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€825- €1025
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger of Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Brummen wisselen tussen de €400 & €1925. Deze prijs komt tot stand door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €5,25 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check erkende installateurs uit jouw gemeente.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1136 kilometer (maandelijks). Hiermee begroten we met welke kosten je rekening moet houden. In ons geval hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Brummen):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,110€124,96€1499,52
Elektrisch€0,044€49,98€599,81
Besparing€0,0660€74,98€899,71
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Brummen

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Brummen aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Hierbij bekijken zij invalshoeken zoals bereikbaarheid en veiligheid. Elke EV-eigenaar mag gebruik maken van het oplaadpunt. Updates en informatie kun je terugvinden op www.brummen.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Blog over elektrisch rijden.

Kaart met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Brummen zijn er voldoende. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven variëren tussen de €0,270 – €0,555 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In onze maps kaart zie je alle openbare laadstations in Brummen. Vergelijk ook laadplekken en installatiebedrijven in Rozendaal, Westervoort, Duiven, Zevenaar en Renkum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden brummen-6971

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij het bedrijfspand is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door derden te laten betalen voor het gebruik.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk varieert qua prijs tussen de €1025 en €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend aan de hand van welk merk je kiest (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, NLE, Budget energie, Essent, Engie en Vattenfall, Pure energie, Vandebron, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,40 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzineauto kost al gauw €9,70 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Brummen monteert het als wallbox of op een bevestigingspaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is elke stroomkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). De hedendaagse types hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Brummen kan dit uit handen nemen. De totale onkosten zijn zo’n €975. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij merken uit Europa. Veel gangbare elektrische auto’s in Brummen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Brummen biedt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of deze laadpaal dichtbij jouw woning kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.brummen.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie