Laadpaal Leuvenheim

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Een gevolg is dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Leuvenheim aan huis. Op basis van een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh & Porsche Taycan Cross Turismo. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal lees je bruikbare informatie over geschikte soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €975.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Leuvenheim

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Leuvenheim kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Eveneens is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij bieden wij inhoudelijke informatie en tips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Leuvenheim. Bekijk ook meer info over Onderhoud.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Leuvenheim kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil is compatibel met de reguliere 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt eenvoudig deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Leuvenheim. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Daarnaast ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Leuvenheim.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees je extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Leuvenheim vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €600 – €3450. De aanschafkosten hangen vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Verder onderscheiden we slimme opladers met innovatieve extra’s als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Leuvenheim.

Laadpaal typeLaadvermogenTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€510- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€540- €620
3-fase laadpaal11 kW4 uur€670- €780
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€840- €1065
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Ook interessant: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Leuvenheim bedragen tussen de €390 en €2150. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,00 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check erkende specialisten uit jouw streek.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1073 km per 4 weken. Met dit getal verwachten we met welke kosten je rekening moet houden. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Leuvenheim):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,125€134,13€1609,50
Elektrisch€0,045€48,29€579,42
Besparing€0,080€85,84€1030,08
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Brummen

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Leuvenheim aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals toegankelijkheid en drukte. Elke EV-eigenaar kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle info is ook gepubliceerd op www.brummen.nl. Hier kan je ook lezen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Informatie over elektrisch rijden.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Leuvenheim zijn 24/7 actief. Elke laadpashouder kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen bedragen tussen de €0,245 tot wel €0,610 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het onderstaande kaartje bekijk je de openbare laadstations in Leuvenheim. Bekijk ook laadzuilen en aanbieders in Hall, Eerbeek, Laag-Soeren, Spankeren en Ellecom.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden leuvenheim-6974

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor werknemers en klanten. Betreft het een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Naar de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit zo tussen de €800 – €2175. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door het model laadzuil (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Budget energie, Eneco, Essent, Energiedirect en Oxxio, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,250 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,20 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor kost om en nabij de €9,50 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Leuvenheim plaatst het als wallbox aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische voertuigen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Leuvenheim kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €975. Belangrijk: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese leveranciers. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Leuvenheim beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Brummen verstrekt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw huis kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.brummen.nl.

Plaats een reactie