Laadpaal Eerbeek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een eigen laadpaal in Eerbeek aan huis. D.m.v. een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor of Porsche Taycan 4S. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook financieel gezien een goede investering. Hier ontdek je handige informatie over velerlei type laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al voor €930.
 • Een laadstation bij de woning heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Eerbeek

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV zoals een Polestar 2 gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Eerbeek kopen is steeds meer in trek. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Tevens is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en de stroomprijzen (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? Verderop bespreken we bruikbare informatie met betrekking tot laadpaal laten installeren in Eerbeek. Of klik door voor meer informatie over Alle elektrische auto’s.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Eerbeek kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1-fase variant is compatibel met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. In principe heeft elke woning ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Eerbeek. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Evenzeer ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Eerbeek.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref jij extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Eerbeek vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €650 en €3150. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het vermogen van de laadpaal. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme palen met innovatieve functies als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Eerbeek.

Soort laadstationCapaciteitOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€540- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€515- €605
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€675- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€865- €985
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top leveranciers

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Eerbeek lopen uiteen tussen de €380 tot €1850. Dit hangt vooral af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Steeds vaker wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is geen vereiste, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €2,50 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk erkende deskundigen uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1071 kilometer op maandbasis. Hiermee checken we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Eerbeek):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€123,17€1477,98
Elektrisch€0,043€46,05€552,64
Besparing€0,072€77,11€925,34
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Brummen

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Eerbeek aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken zaken als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen mag hier parkeren en laden. Meer informatie kun je terugvinden op www.brummen.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Beste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten zoeken (mei 2024)

Laadstations in Eerbeek vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De kosten bedragen tussen de €0,245 tot wel €0,600 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema zie jij alle openbare laadstations in Eerbeek. Check tevens oplaadpunten en verkopers in Laag-Soeren, Spankeren, Ellecom, Dieren en Didam.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden eerbeek-6961

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Gaat het om een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €1000 – €2025. Het hele prijskaartje hangt af van het type en model (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Eneco, Energiedirect, Budget energie, Engie en PowerPeers, Vandebron, Vattenfall, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,00 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een doorsnee benzinewagen kost al gauw €9,55 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Eerbeek plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Eerbeek kan het allemaal juist aansluiten. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €850. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 is vooral te zien bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Eerbeek beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Brummen biedt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis kan komen. Bekijk ook www.brummen.nl.

Plaats een reactie