Laadpaal Empe

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Empe aan huis. Op basis van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge en/of Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is erg goedkoop. Op EVPlan.nl lees je bruikbare informatie over meerdere soorten laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Voordelige autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €920.
 • Een thuis-laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Empe

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de BMW i4 kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Empe kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Bovendien is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroomprijzen (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn situatie? Hierbij bieden wij inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Empe. Zie ook aanvullende informatie over Alle elektrische auto’s.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Empe kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant functioneert met een standaard 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Empe. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het gemak van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbij is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Empe.

Enkel of dubbel laadstation
Je kan kiezen uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Empe vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €925 – €3125. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook zijn er allerlei slimme laadpunten met toffe extra’s als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Empe.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€535- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €600
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€675- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €1005
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Empe liggen tussen de €320 – €2100. Dit wordt berekend aan de hand van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementskosten laadpas
Doorgaans wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €3,00 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk goede specialisten uit jouw regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1175 km per maand. Met dit getal ramen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Empe):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,140€164,50€1974,00
Elektrisch rijden€0,048€56,40€676,80
Besparing€0,092€108,10€1297,20
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Brummen

Heb je een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Empe aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Hierbij bekijken zij variabelen als bereikbaarheid en geschatte drukte. Iedere woningbezitter mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.brummen.nl. Hier lees je bovendien of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Beste elektrische auto.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Empe zijn 24/7 actief. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen wisselen tussen de €0,275 – €0,575 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart doorzoek je de openbare laadstations in Empe. Vergelijk ook laadmogelijkheden en verkopers in Nijbroek, Terwolde, Teuge, Twello en Wilp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden empe-7399

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij uw bedrijf is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €850 en €2025. De uiteindelijke kostprijs hangt vooral af van het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Eneco, Engie, NLE, Essent en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,10 p/100 km. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €9,70 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman treft de nodige voorbereidingen in de stroomkast in de woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Empe plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Nieuwere elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Empe kan dit allemaal regelen. De totale onkosten bedragen zo’n €1125. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit Europa. Veel populaire elektrische auto’s in Empe hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Brummen biedt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt vlakbij jouw woning kan komen. Voor meer info en aanvragen zie www.brummen.nl.

Plaats een reactie